coverphoto
Neaktívny

dreamerka

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 22. jún 2010
Info o bývaní
Stav   Už bývam v dome
projekt   Dom
Aktivita
36 príspevkov vo fotoblogoch
81 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (38)
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Ahojte! Viete mi pomôcť s týmto plánom. Chcem predbežne vedieť, či môžem túto krátku stenu vybúrať. Alebo je nosná? Prečo je taká krátka? Čo znamenajú tie prerušované čiary? Ďakujem za objasnenie! Samozrejme, že sa obrátim aj na odborníkov, len pre plánovanie by mi to pomohlo už čo najskôr.

  • paulus33Je nosna, ciary su vyznaceny prievlak, ktory prenas celu vahu konstrukcie vyssie do toho kratkeho kuska steny co sa pytas... Aj to sa da vyburat ale je to komplikovane. Brutalne
    • dreamerka
      AUTOR
      @paulus33  čo je to prievlak, prosím ťa?
      • paulus33Vodorovny nosny prvok v tvojpm pripade zo zelezobetonu, ktory zatazenie zo stropu nad tbojim bytom prenasa do zvislych nosnych stien. V tvojom pripade tam musi zostat, jeho vyhodenie moze sposobit destrukciu stropu nad tebou...
        • dreamerka
          AUTOR
          @paulus33  Dík. Nie je mi jasné, či je ho vidno... Alebo je skrytý v strope? Ak vybúram aj tie tenké steny až pod strop... Niečo tam musí zostať, alebo to bude pekne odkryté až po strop?
          V mojom prípade myslím kúsok tej steny s dverami a ešte tá hrubá nosná pokračuje tenkou...., tá v pláne nie je zakreslená .
          Mojím plánom je otvoriť tú kuchyňu čo najviac...
          • paulus33@dreamerka
            prievlak musi byt viditelny zdola, je akoby prilepeny k stropu. Tie tenke priecky by sa mali dat vyburat. Na takyto zasah v tvojom pripade potrebujes staticky posudok. Ide prioritne o to, ze byvas v bytovom dome a kazda takato "buracka" moze/nemusi vyvolat mikrotrhliny v susednych bytoch.
            V RD je to bolo jednoducsie.