coverphoto
Neaktívny

dannyelle

  /  36 rokov
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 27. mar 2012
býva v meste Bratislava
Info o bývaní
Stav   Zariaďujem byt
projekt   Byt
Aktivita
122 príspevkov vo fotoblogoch
209 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (4)
Kolekcie
  • napady
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Ahojte kuchari a kucharky. Kupili sme byt a v nom v linke zabudovanu cca 5rocnu sklokeramicku varnu dosku (nie indukcnu, iba elektricku). Ked zohrieva a vari, hreje sposobom, ze hreje pol minutky, potom pol minutky nehreje, zas hrehe, nehreje, atd stale dookola. Robi to aj vam? Neviem na tom poriadne ani sackovu polievku uvarit, lebo prestava vriet a napr. palacinky nemam dobre upecene, take su divne.
Robia to aj indukcne dosky, resp. novsie varne platne...

  • creatortoto vyzera ako keby tam bola niekde vadna tepelna poistka tzn nefunguje tak ako ma popripade zeby to chcelo tiez ine panvice? :-/
    • jarunje to normálne, budes si musiet zvyknút, je to iné ako na plyne, pozor na to, tá platna sa nahreje a zostáva aj po vypnutí horúca. Ja varím v parných hrnococh, tak to dám najpr na 12, a potom, ked je pod tlakom hned na 3. Palacinky sa robia na tom dost tazko. Moj ich nemusí, takze nemám problém.
      • Ptr Andrael PuXovsky@creator  
        @jarun  je to normalne to tak zohrieva
        • masaroto tak zohrieva len si musis stupen nastavit podla toho co varis 🙂
          • lana015ano, robila mi to aj sklokeramicka a robi to aj indukcna. preto snivam o plyne. rezne mam teraz bud udusene alebo zhorene, nic medzi tym, bola som zyvknuta na plyn a neviem si zvyknut na elektriku...
            • creator@andraelpp  hovorim, ja a kuchyna si nerozumieme 😃
              @lana015  mne vadi ten zvuk indukcie na vysokom stupni :-/
              • Ptr Andrael PuXovsky@lana015  to u nas opacne nedame na tu sklokeramicku dopustit 🙂

                @creator  coby nie ved fajne hrnce si kupil aj vyslusal 😃
                • creator@andraelpp  to bola kupa omylna take pripomenutie ze lacna vec nemoze hrat ako ta drahsia 🙂))
                  • lana015@creator  mne vadi vsetko, nechcem zachadzat do detailov, od pipania cez sposob obsluhy. ma len jednu jedinu pozitivnu vec - lahke cistenie, ale aj to by som obetovala a radsej cistila gombiky na plynovom... pri priprave niektorých jedal na nu slahnem utierku a postavim si na nu plynovu bombu, taku socikovsku taboracku a varim radsej na nej...
                    • lana015@andraelpp  ano, stretavam sa s tym uplne bezne, ze si to ludia chvalia, ale dost som sa bavievala aj na profi kucharoch na stv1 ktori to nevedeli obsluhovat, skapinalo im to, jedlo im priharalo alebo sa nevarilo... profi kuchar nikdy nevari na indukcii, ale vzdy na ohni, dufam, ze toto celosvetove sialenstvo varenia na indukcii sa casom vytrati tak ako vodne postele 😃
                      • Ptr Andrael PuXovsky@creator  moze ak je na to urcena 😃

                        @lana015  no kazdemu vyhovuje nieco ine
                        • beuss14Na indukcii mi to tiež robí, nevedela som si na to zvyknúť, ale dá sa. Po pár razoch som si na to zvykla, varí sa na tom perfektne, nič mi nehorí. Len treba vedieť, ako na to. A už by som nemenila!!!!
                          • dannyelle
                            AUTOR
                            @beuss14  @andrealpp  poradte ako na to? vsetko mi bud prihori alebo sa nechce uvarit. Hrnce mam tescoma home profi s tym hrubym dnom, takze v tom, ze by boli tenke hrnce to byt nemoze a stale citit, ked prestane hriat.
                            @lana015 : aj ja som bola zvyknuta cely zivot na plyn, a cuduj sa svete, ked po pol hodine varenia neviem dosku vypnut lebo je cela horuca a jedina vyhoda je iba cistenie. Po mesiaci pouzivania mam chut to vyhodit a dat si tam obycajnu dvojplatnicku, to aspon hreje bez prerusovania. Plyn najnovsie do novostavieb nedavaju, a kupovat novy byt kvoli vareniu sa mi velmi nechce...
                            • lana015@dannyelle  uplne ta chapem, ja som si nezvykla ani po troch rokoch, varim s brutalnym odporom a v najtajnejsich predstavach sa vyzivam tym, ze sekerou rubem do indukcie.... precitala som tu mnozstvo diskusii, su ludia, ktorym nevadi nic, ani to pipanie, ani to stazene ovladanie, lebo nik ma nepresvedci, ze indukcia sa ovlada jednoduchsie, pretoze ked mam mokre ruky, tak to nereaguje, musim si ich utriet, nereaguje to ani v dalsich situaciach, ktorych pricinu som zatial neodhalila, mozno nou bude moja zurivost... gombik na plynovom horaku som otocila, nastavila plamen aky som potrebovala a vybavene, nic nepipalo, nehucalo, nevyhadzovalo Ecka, toto je pre mna peklo. aj to sustavne hucanie... moja matka na nej ked je u nas uplne odmieta varit, ked chcem domacu stravu, musim cestovat domov k nasim 200km 😃 s tou dvojplatnickou ci skor dvojhorakom to riesim aj ja, v kuchynskej linke mam plynovu bombu, ktoru napriklad pri priprave palaciniek, vyprazanych jablcok a inych dobrot vytahujem. indukcia je vhodna na varenie cinskych a inych smradlavych sackovych polievok
                              • lana015este som chcela dopisat, ze som podla tych diskusii co som tu citala pochopila, ze je asi aj rozdiel v indukcii, znacka alebo typ, neviem, lebo niektorym indukcia inak reaguje podla toho co pisu. ked niekto napise, ze nevidi rozdiel v jedle pripravenom na indukcii a na plyne, tak musi mat inu indukciu ako mame my doma. na naseju indukcii nevyprazim jedlo tak ako na plyne, bud ho dusim, alebo spalim a nema to nic so zvykanim si, alebo nastavenim zlej teploty. mam navod, kde sa pise, ze na vyprazanie treba pouzit stupen 6-7, rada by som bola, keby mi to vyrobca prisiel predviest...