coverphoto
Neaktívny

ceresnicka10

Silvia  /  43 rokov
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 18. sep 2010
býva v meste Bratislava
Info o bývaní
Stav   Staviam dom
projekt   Dom
Aktivita
82 príspevkov vo fotoblogoch
26 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (7)
Kolekcie
  • zahrada
  • kupelna
  • krb
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Ahojte dostala som hortenziu Black Diamond ako sa o nu starat ,môže to ísť aj do zeme ,ci je lepšie pestovať v kochliku a ešte do akej výšky a šírky narastie?mate niekto tuto hortenziu?dakujem

  • majina.bPestovanie:

    Kvitne na výhonoch z minuloročného dreva, preto by sa nemala strihať. Strihajú sa odumreté, zlomené a nepekne pôsobiace výhony. Po odkvitnutí sa súkvetia ponechajú a odstraňujú sa až na jar. Odstrihnú sa nad prvým zeleným alebo živým púčikom pod suchým kvetom. Farba kvetov závisí na pH pôdy. Pre zachovanie ružového odtieňa potrebuje výrazne alkalickú pôdu. V kyslej pôde bude fialovieť, prípadne môže zmodrieť. Hortenzie sa pestujú vo vlhkej, ale dobre odvodnenej, výživnej pôde. Akonáhle zakorenia, nebývajú chúlostivé na občasné vysušenie. Najlepšie im vyhovuje polotieň alebo tieň. Na priamom slnku im čoskoro vybledne sýta farba kvetov. Umiestnite ich tak, aby na holé konáre v zime nesvietilo slnko. Výdatne zamulčujte pre zachovanie vlahy počas sezóny a ako ochranu pred holomrazmi v zime. (www.stromčekovo)
    • lenkito10V skratke, do zeme, moze narast ako vacsi krik.
      Do tiena, trochu slnka, nie moc. Kup si pre nu vrecko zeminy na hortenzie, nie obycajnu podu. Ak je sucho, treba polievat, aspon do zakorenenia.
      Modru som zasadila v novembri, cervena caka na zasadenie.
    • lenkito10