Dovody k odstupeniu...

15. mar 2012

SU DOSTACUJUCE DOVODY K ODSTUPENIU OD ZMLUVY ??? :( do smiechu mi nie je teda...

vlastne je to casovy sled od 7.11.2011 po 14.3.2012

- 1.den montaze uz nastala chyba so svetlikmi a zlej vyrobe po zamerani
- rozdielne vysky profilov (bez Vasho upozornenia)
- opatovna demontaz a montaz spalnoveho okna z dovodu kriveho osadenia 1mes.po montazi – vybavene s p. Marsalovou
- nasledne problemy s uzatvaranim posuvnych dveri – boli odstranene
- prehnutie ramov a okien – vsetky otvarave (e-mailova fotodokumentacia)
- vymena poskodenych okien bez tesniacich list po ziadosti vymeny aj ramov
- nasledne  nato prisli : poskodene, poskriabane, zle lisovane otvarave okna – opatovna vymena!!!
- neupozornenie nutnosti troj zamku na velkost a silu dveri
- doladenie vchodovych dveri s problemami tesnenia
- nasledne  „opravenie“  vchodovych dveri – novym ramom, ktory zle tesni a nie je rovny
- vchodove dvere su stále krive aj po ziadani novych, zaslanie foto v e-mailoch. Oprava vchodovych dveri 3x!
- vyreklamovane ramy otvaravych okien – opat krive! Aj po ziadosti neodstranene (po osobnej obhliadke pracovnika KBE)
- opat tesniace listy vsetkych otvaravych dveri nepasuju.
- vymena posuvnych dveri – dodany komplet novy ram po opatovnej reklamacii
- vchodove dvere sa nedaju uzamknut ku dnu 14.3.2012 na dva zapady a stále su prehnute, silou pracovnika dotiahnute na vrchnom pante – spodok probelmovy.
- 14.3.2012 – stále bez vymeny spalnoveho ramu – dovod: skruteny uz po montazi, opat nepasujuce listy!

  • emucimyslim, ze k odstupeniu zmluvy by mala stacit aj polovica z toho, ale na slovensku........tu sa dari kazdemu, len nie cestnemu obyvatelovi. drzim palce, aby sa to cim skor vyriesilo vo Vas prospech.....kebyze nie, hodila by som to cele do telky a urobila im taku antireklamu, ze by sa ujo v buducnosti ani nezamyslala mat nieco spolocne s oknami
    • emuci@emuci  pardon- nezamyslal 😃
      • jarka62Dala by som si zaplatiť aj časový sklz za ich neodbornosť!!
        • eevapaak smiem môj názor,,,nemali ti montovať zlev yrobené okná,,,Na prvý pohlad,,,usudzujem z toho čo si nafotil,,,bolo jasné že niesu v poriadku,,,Mal si odstupiť už vtedy,,,žiadať peniaze späť,,,myslím že by to bolo v súlade s reklamačným poriadkom,,V takej situacii ,ako si teraz by som určite odstúpila od zmluvy,,,lenže to asi bude "beh na dlhé trate" a ak sa nedohodnete ,budeš ich musieť zažalovať na súde a to sa môže vliecť roky....Držím palce a pevné nervy
          • andyfoto
            AUTOR
            @eevapa  to sa nebojim ze nejako dlhe roky, pravnici by boli. Len ci su to postacujuce dovody. Dnes som cital na nete, ze dokonca v kupnej zmluve musi byt stanovene a dane - moznosti odstupenia od zmluvy z oboch stran, nic podobne som tam nenasiel.. tak toto riesiem teraz
            • finispozri si v obcianskom zakonniku cast o zmluve o dielo.
              Ak ide o vadu, ktorú je možné odstránit je objednávateľ oprávnený požadovať bezplatné odstránenie vady, pričom zhotoviteľ je povinný vadu odstrániť bez zbytočného odkladu;
                a ak pre opätovné vyskytnutie sa vady po oprave alebo pre väčší počet vád nemôže objednávateľ vec riadne užívať, má právo na zrušenie zmluvy.
              Ak ide o vadu, ktorú nie je možné odstránit
              a ktorá bráni tomu, aby sa vec mohla podľa objednávky riadne užívať ako vec bez vady, má objednávateľ právo na zrušenie zmluvy;
                a ktorá nebráni riadnemu užívaniu veci podľa objednávky, má objednávateľ právo na primeranú zľavu.
              • finis@andyfoto  ja viem, ze to je iba teoria, ale povedala by som, ze tu mozete pouzit tu cast o opatovnom vyskytnuti opravitelnej vady.
                • andyfoto
                  AUTOR
                  @finis  bohuzial, my tu primeranu zlavu nechceme to je to... pozeral som aj zakonnik, ale vies ze firma je silnejsia ako obejdnavatel. Teda aspon oni si to myslia na zaciatok..
                  • finis@andyfoto  nemyslim zlavu ale odstupenie od zmluvy pre opatovne vyskytnutie vady
                    • eevapa@andyfoto  To akože aj oni musia odstupiť od zmluvy? žartuješ? ved vyrobili nefunkčnú vec a podla toho ako píše finis občiansky zákonník je nad všetky zmluvy,,,Zmluvy sú len niečo nadštandard ale zákon je zákon.Treba si ho poriadne naštudovať a byť múdrejší ako oni.
                      • michmiklJa si myslím, že nie je o čom. Sú to vady toho istého charakteru, ktoré sa opakujú od začiatku. Ak by si mal problém, skús sa nakontaktovať na SOI. Zatelefonuj tam a poraď sa s nimi. Si určite v práve.
                        • kanvorKed sa veci nepohnu, daj si vyrobit znalecky posudok na tie vady. Posli im kopiu so ziadostou o demontaz a vratenie penazi, upozorni ich pisomne, ze ak ta odignoruju, das vady odstranit na vlastne naklady, ktore od nich budes vyzadovat sudnou cestou. Ak vyhras sud (..zijeme bohuzial na slovensku, nic nie je iste..) tak ti budu musiet zaplatit fakturu aj za tie nove okna, ktore das namontovat inej firme.
                          Takymto hajzlom len zapichnut krompac do chrbta a odtiahnut na hnoj.
                          Vela zdaru..
                          • silvia70@andyfoto   tu sa jedna o dost podstatnu polozku, myslim, ze by stalo za to poradit sa s nejakym pravnikom...spominal si, ze mas na nich kontakty... aby to odstupenie od zmluvy nenatahovali pre formalne nedostaky...
                            • salento čo tu hoc kdo mudruje ako by si dal zaplatiť stratený čas a neviem čo všetko to sú také bludy do pléna. Odstúpenie od zmluvy - kto kedy môže má byť definované v ZoD. To je normálka. Ak to nie je tak neodporúčam študovať zákon ale využiť právnika. Skús hroziť medializáciu to zvikne pomôcť.
                              • susannvandyfoto, podľa OZákonníka ak sa chýba opakuje 3x je to dôvod k odstúpeniu od zmluvy, ak nie je vybavená reklamácia do 30 dní, je to dôvod od odstúpenia od zmluvy. Na Slovensku pomôže ,,vyhrážať sa ,, televíziou, to zaberia asi najviac.