Zmluva o buducej kupnej zmluve

Zdravim, Vedel by mi niekto poradit, kde stiahnem vzor na zmluvu o buducej kupnej zmluve? Mame rodinny dom v bezpodielovom spoluvlastnictve (manzelia) a pojde o jej predaj. Ak by sa dali rozne varianty - kupujuci ide cez hypoteku; kupujuci ide cast hotovostou a cast hypotekou. A ked sme uz pri tom, vzor na kupnu zmluvu? Za vsetky rady vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@zelenydom to akoze chces riesit predaj rodinneho domu , cez nejaku zmluvu stiahnutu z internetu? vzory iste najdes. staci poguglit... ale doporucujem to aspon konzultovat s pravnikom.. Ak by ste predavali dom cez RK , tak vam pripravi zmluvu...
Odpovedať
Pravnik tam urcite bude, ale snazime sa zistit moznosti a vidiet, co v tych zmluvach je ako default.
Odpovedať
Zmluv je na googli zopar, ale neviete o nejakom linku s up-to-date verziou. Zakony sa menia dost rychlo.
Odpovedať
ja som nedavno predaval a nic pouzitelne som na nete nenasiel. Zmluvu nam pripravil pravnik. Co konkretne sa zmenilo za posledne roky? K Ú P N A Z M L U V A – ZMLUVA O PREVODE VLASTNÍCTVA NEBYTOVÉHO PRIESTORU uzavretá podľa ust. § 588 a nasl. Občianskeho zákonníka (zák. č. 40/1964 Zb. v znení neskorších predpisov) a v súlade s ust. § 5 a nasl. zák. č. 182/1993 Z.z. predpokladam, ze aj zmluva o buducej zmluve bude podla obcianskeho zakonnika.
Odpovedať
@zelenydom Až tak rýchlo sa zákony nemenia. Neexistuje up-to-date vzor zmluvy, lebo každá zmluva je individuálna a jedinečná. Neexistuje vzor, kde by si doplnila len mená a určenie nehnuteľnosti. A najmä, ak chceš 2 varianty. Musíš si stiahnuť viacero zmlúv a z každej vybrať ustanovenia, ktoré sú pre teba použiteľné. Môžem ti poslať príklad zmluvy o budúcej kúpnej zmluve, ale neviem, či si s tým sama poradíš.
Odpovedať
@thodosy Mam uz par zmluv, z ktorych planujem povyberat to, co je pre nas aktualne. Ak by si mi mohol poslat aj svoj priklad, mozno sa bude od tych mojich lisit mydvaja@ymail.com Vdaka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@thodosy mozem vas poprosit o vzor,ak je to este aktualne? Dakujem
Odpovedať
pýtam sa za kamošku:prosím vás,ak niekto predáva nezaťaženú nehnuteľnosť niekomu kto berie na ňu úver a hneď po podpise si chce tá osoba dať návrh na vklad je to ok,lebo banka kým to vyplatí,či ako to je?dík.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?