Vysoký rezervačný poplatok

Profilova fotka
Dobrý deň. Práve riešime kúpu dom cez realitku. Kúpna cena je 135 000€ , ktorú majiteľ zvýšil zo 106 000 pretože sa záujemcovia prebíjali cenami. Avšak pani ktorá mala dom rezervovaný z nejakých dôvodov odstúpila. A keďže predávajúcemu to predĺžilo čas predaja a skomplikovalo kúpu ďalšej nehnuteľnosti predniesol nám jeho požiadavky o rezervačnom poplatku pre realitnú kanceláriu v sume 10 tisíc € a pre majiteľa 6 tisíc €. Čiže spolu požadujú 16 tisíc €. Stretol sa niekto s takýmto vysokym rezervačným poplatkom ? Všade čítam že max do 5000 € pripadne 2 až 3 % . Snáď touto témou možno pomôžem aj niekomu inému.
Odpovedať
Toto je vecou dohody nedávno som bol na strane predávajúcich a rezervačná suma bola dohodnutá ešte podstatne vyššie ale nakoniec to bolo všetko inak a rezervačná sa ani neuzatvorila a predávalo sa priamo len kúpnou zmluvou. Nepáčili sa nám totiž podmienky realitky ktoré tam presadzovala. Zmluvu s realitkou máte vy či predávajúci?
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok zmluvu s realitkou má predávajúci
Odpovedať
No ale povedzte im ze z ich strany chcete tiez 16.000€ zmluvnu pokutu ak Vam to nepredaju…uvidite ktora bije… kazdopadne P-R-A-V-N-I-K … nehrate s s fazulkami. Na zmluvy z realitiek nedajte, su vyhodne jednostranne….
Odpovedať
To je taktika realitiek, že si nechajú hneď zaplatiť províziu. U nás ju chceli dať do ceny domu,ale s tým som nesúhlasil, nech si to zaplatí ten kto si realitku objednal zvlášť a tak sa aj stalo. Pravda je, že kupujúci dom chcel a my sme mali výhodu, u vás je to žiaľ naopak-vy ste tí čo chcete... Možno keby ste tak netlačili a riskli,že to nepredá podarilo by sa vám znížiť aj cenu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?