Treba zmluvu o budúcej kúpnej zmluve podpisovať u notára?

Profilova fotka
Ahojte, kupujem mamine garsonku v Nitre, cez tyzden budeme v realitke podpisovat predkupnu zmluvu a dost ma prekvapilo, ze realitak sa vyjadril, ze to netreba podpisat u notara alebo na matrike, ze to staci u nich. Uz sme jeden byt kupovali a jeden predavali ale vzdy sa kazda zmluva podpisovala na matrike. Nemozu nas nejako obabrat? Pri podpise tejto zmluvy je tiez nutne zlozit zalohu za byt 1.300,- eur a bojim sa aby nas nejako neobtiahli. Cele to jednanie a vystupovanie realitky (majitel, realitak ale aj sekretarka) sa mi zda divne, neprofesionalne. Ani ziadne referencie som na nich nenasla, nemaju ani len webstranku. Je to Menhyr reality, s.r.o.. Poradte prosim.
Odpovedať
Zdravím, podpisy na zmluve o budúcej zmluve nie je potrebné overovať u notára. Úradne overené podpisy sa vyžadujú najmä pri zmluvách o prevodoch vlastníctva, kde sa overuje podpis prevádzajúceho ( darca, predávajúci). Overenie podpisu na zmluve o budúcej zmluve by mohlo byť nápomocné jedine v spore, kedy by predávajúci tvrdil, že žiadnu zálohu od Vás neprevzal ( predpokladám, že v zmluve je uvedené, že predávajúci podpisom zmluvy potvrdzuje prevzatie hotovosti). Ak si chcete byť istí, dajte si zmluvu skontrolovať, resp. dbajte na to, aby mala podstatné náležitosti, nech je v nej uvedené čo bude predmetom prevodu, za akú cenu, do akej doby je potrebné uzavrieť budúcu zmluvu a mechanizmus uzavretia ( t.j. kto koho ako vyzve a pod. ), príp. sankcie za nedodržanie povinností,možnosti ukončenia zmluvy a pod. Ohľadne potvrdenia, že ste hotovosť zaplatili si môžete pribrať aj nezávislú osobu, ktorá bude ako svedok odovzdania fin.hotovosti.
Odpovedať
tu zalohu pre istotu rieste internet bankingom.. budete aspon ako tak chraneni keby daco...ze ste ju uhradili..nedavajte peniaze do ruky!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?