Stačí mi zmluva o budúcej zmluve a záloha?

Profilova fotka
Chcem sa poradiť. Predávame rodinný dom, máme vážnych záujemcov, len si potrebujú predať byt, aby mali financie. Stačí mi zmluva o budúcej zmluve? Keď nezložia zálohu, akú mám istotu, že od kúpy neodstúpia? A ak sa dohodneme na zálohe, ktorú nezložia u notára, ale priamo mne, čo je k tomu potrebné? Poraďte mi prosím, čo je výhodnejšie. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, zaloha nemusi byt zlozena u notara, ale moze byt zlozena do Tvojich ruk, ak s tym buduci kupujuci suhlasia. V kazdom pripade trvaj na zlozeni zalohy, inak nebudu mat ziadnu motivaciu, aby sa do obchodu ponahlali. Mozes im to vysvetlit aj tak, ze vdaka zmluve o buducej kupnej zmluve, pripadne vdaka rezervacnej zmluve aj oni budu mat istotu, ze ten byt im drzis, aby sa nebali, ze predaju byt a nebudu mat ani byt ani dom, lebo cuvnes. V kazdom pripade v zmluve (ci uz spravite zmluvu o buducej kupnej zmluve alebo rezervacnu zmluvu) by ste si presne mali definovat podmienky, do kedy je dom rezervovany, za akych podmienok zaloha moze prepadnut v Tvoj prospech, za akych podmienok v ich prospech, pretoze ta zmluva nema chranit len Teba ale hlavne aj ich, aby o tie peniaze neprisli. Ja by som napr. z tohto dovodu keby som bol kupujuci suhlasil len s notarskou uschovou, kde by toto zapisnica definovala, ale samozrejme, stoji to peniaze. Dalsia moznost ako to osetrit je bankova vinkulacia. Ak by ste nerobili rezervacnu zmluvu, ale zmluvu o buducej kupnej zmluve, tak ta by uz mala obsahovat aj znenie kupnej zmluvy s podmienkami ako ste sa dohodli na plateni, s terminmi atd. Lebo co ked vsetko pojde fajn az dovtedy, kym nezacnete spisovat kupnu zmluvu a zistite ze sa neviete dohodnut? Pokial nemas skusenosti, je lepsie si na to najat odbornika, predsa len dom nestoji drobne a kvoli usetrenym par stovkam riskovat problemy nestoji za to. Drzim prsty!
Odpovedať
Ahoj, ak uzavrieš zmluvu o budúcej zmluve s termínom, kedy sa má uzavrieť budúca kúpna zmluva a k uzavretiu zmluvy nepríde, môžeš sa obrátiť na súd s návrhom na nahradenie prejavu vôle. Ak potrebuješ pomôcť so zmluvami, tak sa ozvi
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?