Narok na 1/3 majetku

Mam taku dilemu,chcela by som vyhrat s mojimi sestrami sud na d strykom,ktory stale zije.Pocas zivota donutil svoju matku teda nasu babku ,aby prepisala cely dom aj pozemky na dedine na seba.Bol k nej velmi agresivny a nasa babka sa ho bala.Tak podpisala dve darovacie zmluvy na nasho stryka.Tym padom bola moja mama a teta mimo hry.Teda jeho dve sestry.,ktore boli uz pocas zivota vydedene.Babka ani moja mama uz nezije.Ale teta ano.Babka po darovani majetku strikovy,musela byvat mimo domu v pivnicnej izbe .Stryko sa k nej pocas zivota spraval velmi neludsky,neuctivo.Slovne a fyzicky ju napadal.Tak babka bola nutena ist byvat k svojej najmladsej dcere,nasej tete,ktora si casom s manzelom kupila dom v meste .Teta ju dochovala az do jej smrti.Mame neaku sancu my ,rodina ,ktorej patri po nasej mame tretina,ziskat tretinu domu a tretinu pozemku naspat?Moja teta sa so svojim bratom casom zmierila.A o sude proti bratovi nechce ani pocut a ani proti nemu vypovedat.Mame neaku sancu uspiet na sude,aj bez tety?Ktora je klucovym svedkom?
Odpovedať
Profilova fotka
Otazka skor na pravnika. Z popisu mi to pripada ze ste sa celej situacii len prizerali ( mame predsa policiu popripade manzela co stryka ztlce) a lev sa nazral a supom neostalo nic.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od alica333:

Mam taku dilemu,chcela by som vyhrat s mojimi ses…
@alica333 pravdepodobne bez dôkazov nič nezískate iba dlhoročné ťahanie po súdoch, bude vás to stáť veľa peňazí a v konečnom dôsledku stojí vám zato 1/3 domu? Ja viem, že pre niekoho je to dôležité niečo vlastniť ale mali ste konať oveľa skôr... prečo za života babky nikto nenapadol tie darovacie zmluvy keď ste vedeli ako sa strýko k nej správa?
Odpovedať
tazko povedat, kedze svedkovia uz neziju. ine by to bolo, ak by ste tie darovacie zmluvy napadli ked este babka zila. no obratiti sa na pravnika mozte a uvidite, ci on vidi nejaku sancu alebo nie. len skoda toho casu, ktory ste stratili
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od alica333:

Mam taku dilemu,chcela by som vyhrat s mojimi ses…
@alica333 ako píšu nižšie roky tahanic s neistým skôr si myslím zlým koncom pre vás... takto je to tvrdenie proti tvrdeniu, keďže babka už nežije a otázka je či vy vôbec máte nejaký právny nárok do toho zasahovať, keďže jej priamy potomkovia stále žijú a syn to ma na základe darovacej zmluvy a dcera(teta) to nechce riešiť ( myslim si ze jedina ktorá môže).
Odpovedať
Moja teta je svedok a velmi dolezity,ale nechce za ziadnu cenu na sude vypovedat.
Odpovedať
ak sa teta dala na strykovu stranu, tak by to bolo len tvrdenie proti tvrdeniu v podstate. jedine, ze by ju nieco obmakcilo a nakoniec od neho odisla. ale to su take veci, co mozu aj nemusia prejst. pokial ma stryko na to zmluvy a vsetko, tak mu to proste patri. cize asi nikoho nepresvedcite, aby mu to vzal preto, lebo sa k niekomu nechoval tak, ako by sa mal.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od alica333:

Mam taku dilemu,chcela by som vyhrat s mojimi ses…
@alica333 aj pri darovaní majú zákonní dediči nárok na alikvotnú časť , pozri o dedení v ktorej ste skupine, na súd vôbec nechod nemáš žiaden dôkaz , ak nebude vypovedať , za živa si mala babku zobrať k sebe a napadnúť na súde, to ťa nenapadlo vtedy, ked to bolo živé? ja som mal tiež taký istý prípad , išiel som za strýkom a rovno som mu povedal čo spravím, býval som len pár domov od neho, tak som sa u babky často stavil a bol kľud, aj ked po čase je s tým domom po jeho smrti znova problém, lebo daroval až vnučke len jednej všetko, s deťmi mal problém tak sa mu to vrátilo
Odpovedať
strýko je otcov brat, mamin brat je ujčok, ujo aspoň u nás
Odpovedať
Profilova fotka
s tymto nema vyznam chodit niekde, hlavne ak nemas svedkov (aj to viacerych).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od alica333:

Mam taku dilemu,chcela by som vyhrat s mojimi ses…
@alica333 Podľa mňa je mizivá šanca niečo vysúdiť. Nemá zmysel do toho ani ísť.
Odpovedať
povedal by osm, ze sa budete len troky tahat po sudoch a aj tak sa vam nakoniec nepodari nic vysudit. malo sa to riesit, ked bola stara mama este nazive. myslim, ze takto ma vsetky tromfy v rukave stryko
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od alica333:

Mam taku dilemu,chcela by som vyhrat s mojimi ses…
@alica333 Neviem či nastali zmeny, ale právo na vrátenie daru sa premlčuje v trojročnej lehote ktorá plynie od doby kedy došlo k udalosti ktorá by takéto právo umožňovala uplatniť. Napr. hrubé správanie k darcovi apod. Ale to musíte na súde preukázať vy a ako to spravíte???? Ani tvrdenie jednej tetky ak by aj chcela by nestačilo na vašu výhru!!!
Odpovedať
Článok sa načítava...
Neviem, či by to na súde mohlo nejakým spôsobom dopadnúť dobre pre zadávateľku alica333. Keďže svedkovia "prakticky" neexistujú, zmluva je v prospech toho jej uja či strýka či čo to je, je to v podstate jej tvrdenie a súd to môže brať aj tak, že je alica333 len špekulant, ktorý sa snaží prísť k majetku, ktorý jej nepatrí. Je možné, že jej nepatrí z dôvodu zlého vzťahu k babke práve z jej strany (týmto samozrejme neútočím na alica333, len chcem napísať, že súd nemôže vedieť aké reaálne vzťahy sú, či boli, v jej rodine, čiže bude asi rozhodovať podľa momentálnych faktov, bez ohľadu na to, čo bude tvrdiť alica333 bez, pre súd podstatných, dôkazov). Možno ak by sa skôr zaujímala, či lepšie povedané, zakročila proti totmuto týraniu, nemuselo to takto skončiť. Ale nepoznáme nikto detaily ani sme u toho neboli, čiže ťažko posudzovať, či alivca333 vôbec mala možnosť niečo spraviť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?