Na čo si dať pozor pri uzavretí zmluvy na stavbu domu

Poprosím Vás o rady, tipy, na čo si máme dať pozor pri uzavretí zmluvy na stavbu domu. Čo všetko má takáto zmluva obsahovať - ceny, termíny ? (Máme nejaký vzor zmluvy, ale zdá sa mi veľmi jednoduchá.) Uvítam všetky rady a vaše skúsenosti. Môžem do zmluvy zahrnúť aj prípadné pokuty napr. za neodôvodnené nedodržnaie termínu prác alebo napr. za odcudzenie,znehodnotenie alebo poškodenie materiálu, stavby, pozemku (aj susedného) a pod. (Chcem sa poistiť, lebo som počula o mnohých príbehoch, keď bolo potrebné vymeniť majstrov.) Stav. dozor budeme mať svoj a bude ich námatkovo a neočakávane kontrolovať (+ aj náš projektant) a máme dohodu, že nás budú pri všetkých zisteniach ihneď tel. kontaktovať. Všetky zmeny prác, prípadne navýšenie ceny chceme najskôr konzultovať a následne potom riešiť formou dodatku ku zmluve. Nie sú moje požiadavky trúfalé ? Predsa stavba nie je lacná záležitosť a preto chceme byť opatrní.
Odpovedať
Nikto nič ? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Mna toto este len caka, ale co som pocul, je dobre zakotvit v zzmluve formu platby takym sposobom, ze stavebnikovi preplatis fakturu az po odobreni stavebnym dozorom a vzdy len po etapach, aby sa nemohlo stat, ze stavebny dozor nebude mat moznost overit kvalitu nejakej casti stavby. To samozrejme predpoklada, ze stavebny dozor je tvoj clovek a nie niekto dohodeny stavebnou firmou.
Odpovedať
@mom3 Ďakujem, toto v zmluve máme - faktúry budú platené postupne "po ukončení realizácie jednotôlivých etáp stavby na základe odsúhlasenia stavebným dozodrom (náš človek :-) ) a po písomnom potvrdení prevzatia realizovaných objednávateľom (akože nami), zaznamenanom v stavebnom denníku."
Odpovedať
Zmluvu som v spolupráci s projektantom spracovala :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ninka23 A bola by si ochotna mi poslat zmluvu ako priklad? Bol by som velmi vdacny!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?