Kúpa domu na splátky,,

Zdravím, je možné kúpiť dom a dve splátky? Dom stojí 215000€ prvá splátka by bola cez hypo 185 000€ a zvyšok by sme mali z predaja rodičovského bytu čo bude niekedy v priebehu roka je to možné aj takto? Veľmi sa nám ten dom paci a boli by sme neradi ak by nám ho niekto,, vyfukol"
Odpovedať
@gabi885x ak bude súhlasiť predávajúci,a nemá výhodnejších kupcov, no vtedy býva väčšinou drahší
Odpovedať
zavisi iba a len od predavajuceho ci je na toto ochotny pristupit
Odpovedať
ahoj, myslim, ze tak ako sa dohodnete s predavajucim, tak to budete mat.
Odpovedať
no teoreticky myslim, ze je to realne, ale ci sa na to predavajuci da, ci bude taky ustretovy to je zase druha vec, lebo pre niekoho to moze byt akoze neistota :/
Odpovedať
Ďakujem za správy, samozrejme by bolo všetko zazmluvnene. Len som chcela vedieť že či sa to tak vôbec robí aby som nevyzerala hlúpo keď to realitke navrhnem.
Odpovedať
zaklad je sa opytat 🙂 vies ako kto sa neopyta nevie, ale presne zalezi to na predavajucom ale myslim ze pri takej cene by do toho mohol ist otazka je ako dlho bude trvat kym predate rodicovsky byt, aby neprisiel taky kupujuci, ktory to na supu vyplati.
Odpovedať
Profilova fotka
problem to nie je. vsak zase tolko penazi ma malokto naraz k dispozicii. vsetko to treba zmluvne podlozit a nevidim v tom problem.
Odpovedať
A v banke by s takymto postupom nemali problem pri poskytnuti hypo? My sme este aj vypis z uctu museli priniest, ze sme naozaj vyplatili danu ciastku predavajucim.
Odpovedať
Profilova fotka
Tazko povedat ako sa k tomu postavi predavajuci, kedze je to pre neho celkom risk, kedze nevie kedy presne predate byt. No aj pre banku to moze byt problem
Odpovedať
Profilova fotka
30000 nie je malo ale to by si si vedel pozicat po znamych. Popripade skus aj vo firme kde robis. Samozrejme nemyslim ze jeden clovek cela suma.
Odpovedať
@wyrky no neviem kde robis ale ja som kolegom ochotna pozicat max 10e na obed 🤣aj to len niektorym
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka V práci bolo myslené zamestnávateľ. A áno zažil som aj taký prípad
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gabi885x podľa mňa tu môže byť problém s bankou. Keď kupuješ dom na hypotéku s (napr.) 80% financovaním tak banka uvoľní tých 80% až potom ako Ty zaplatíš 20%. Takže ak ty chceš od banky peniaze s tým, že zaplatíš 30k až potom tak to môže vadiť banke viac ako kupujúcemu. Možno keby ste urobili zmluvu o budúcej zmluve alebo záložnú zmluvu (neviem názov ani typ - poradiť sa s právnikom) kde zložité nejakú vyššiu zálohu aspoň 5000, to snáď dáte dokopy s tým, že im to prepadne ak dom nekúpite.
Odpovedať
Profilova fotka
Prikláňam sa k tomu, či by to nevadilo banke, lebo tam zvyknú byť takéto veci problém, treba sa na to informovať teda pri realitke, že či sa už s takýmto niečím stretli a možno ti budú vedieť aj viacej povedať, poradiť, čo by bolo vhodnejšie.
Odpovedať
s takymto postupom som sa nestretla a neviem, ci dokazete na take nieco prehovorit hlavne predajcu, kedze ten bude isto za, aby dostal peniaze naraz
Odpovedať
Keď mám povedať za seba, akože by som bol na mieste predajcu, tak by som s tým nesúhlasil. Pre vás ako kupujúceho je to fajn, keby to tak išlo, ale zoberte si to aj z druhej strany.
Odpovedať
Dodam, ze mozno zalezi najma na tom, do akej miery potrebuje predavajuci peniaze ihned. Napriklad ked sme my predavali byt tak to bolo treba hned kvoli stavbe domu. Ak ich to nesuri tak im povedzte, ze date o 5000 viac ako je ich stanovena cena. Tych 5000 im date vopred cez zmluvu spisanu pravnikom s overenymi podpismi a zvysok potom ked vy predate byt. Potom budu vsetky peniaze pokope, aj banka aj vasich 30k, takze by to malo byt v pohode. (pre predavajuceho) Problem bude ak vam nedaju hypo alebo ak nepredate byt (ale bude to vas problem, pridete o 5000).
Odpovedať
@igor256 suhlas ale zase pokial sa ten dom aj dlho predava, teda ze je dlho na trhu v tom pripade by to problem snad nebol keby sa pristupilo na takuto dohodu.
Odpovedať
@ziit v dnešnej dobe v normálnych lokalitách nie sú dobré nehnuteľnosti dlho na trhu. Ak sú tak je niekde problém.
Odpovedať
ak by som mal byt predavajucim, tak by som na take nieco asi nepristupil. je to pre neho celkom riziko cakat pol roka na to, pokial predate byt a zvysnu splatku doplatite
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj363 hej je to taky sposob predaja domu, ktoremu by sa chcel asi kazdy radsej vyhnut, len v takychto pripadoch sa to nejakym sposobom neda podchytit aj v zmluve?
Odpovedať
Profilova fotka
Zaujímalo by ma, či ste už s touto ponukou konfrontovali aj predávajúceho a čo vám na to povedal?
Odpovedať
@jergusvav zmluva na SK nema ziadnu vahu pokial sud, odvolavanie a vymahanie trva 10rokov…na to pozor…treba to soravit tak, ze rychlo predat byt, kupit dom a 3-4 mesiace byt v najme pokial sa neda prestahovat do domu
Odpovedať
Ja som len potrebovala radu či to je možné. Pretože ak by bolo nemusela by som brať spotrebný úver.
Odpovedať
osobne si myslim, ze nie a aj keby pravne bolo, tazko by sa bol predavajuci na take nieco nahovoril si myslim, kedze je to pre neho celkom velke riziko
Odpovedať
No ja by som sa v prvom rade opytala predavajuce, ci je ochotny na take nieco pristupit a az potom to dalej riesila.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanii75 presne tak nejak. Zbytočné je to bez jeho súhlasu aj riešiť
Odpovedať
a do kedy mate vlastne cas sa rozhodnut, ci ho vobec kupujete, respektive ci predajca na to tiez pristupi?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?