Je možné takto vytvoriť zmluvu - diskusia

Zakladám tému na predošlú otázku nakoľko nemôžem reagovať na odpovede. Takže vopred ďakujem za cenné rady. Som rád hlavne za názory pani/slečne maslenka47. Viete vec sa má tak, že nemáme s dieťaťom kam ísť, žil som 30 rokov na dedine a byt je pre mňa nočná mora :-| . Prosím neriešte tu otázku morálnosti a neposudzujte môj živoť. Ďakujem. Otázka ktoré som kládol zneli jasne, to že chcem stavať napriek tomu, že nie som si 100,0000000% istý vzťahom je moja súkromná vec. Mňa hlavne trápi tá vec ohľadom predaja, je možné to vopred podchytiť na papier aby nerobila problémy pri predaji? (samozrejme s jej terajším súhlasom - v tomto mi vychodí v ústrety už sme sa spolu o tom bavili, prakticky je to hotová vec).
Odpovedať
Takže ešte aby som si to celé ujasnil. BSM sa týka manželstva - t.j. pravidlo 50/50 ok? Čiže všetko čo nadobudnem počas manželstva je pol na pol s manželkou. Ako to vlastne funguje, keď si vytvoríme s priateľkou zmluvu ako píšem vyššie, že obaja vlastníme polovicu pozemku a ona 20% domu a ja 80% a neskôr sa zoberieme ? potom to automaticky prechádza do BSM ? v každom prípade budeme to riešiť u právnika/notára, ale nechcem tam vyzerať ako také teliatko snáď ma chápete. Chcem mať čo najviac informácii okolo toho :-) ;-)
Odpovedať
a nemáš blizko v meste pravnu poradnu bezplatnú_?to neni hamba byť pri notárovy blbý -aj lekár ,aj projektant aj rolník v spoločnosti treba, .
Odpovedať
@igor_slama mna by nesmierne zaujimalo, ako sa na vec diva tvoja polovicka.. Myslis aj na to, ako napr. osetrit to, ze ty prides len tak k polke pozemku..A ak ten dom realne nepostavite? Alebo budu stat zaklady a rozhodnete sa ist od seba? Takze tvoja zena pride o peknu ciastku.. Na toto si myslel? A vazne ti nepride sebecke, ze vobec neberies do uvahy to, ze ked je zena MD aRD, tak asi tazko bude prispievat rovnym dielom financiami..??
Odpovedať
@akvi písal som neriešte tu inšie ako sa pýtam, čo je na tom nezrozumiteľné ? Ale ok, keď už si začala. Keď ti poviem, že pol materskej pojde po dobu 4 roky na uver z jej predošlého života/vzťahov, to je ok? no mne to ako fér nepríde, keď bude ukracované naše dieťa a rodina o 100 eur mesačne..
Odpovedať
@igor_slama da sa vsetko právne ošetrit ale nato treba suhlas oboch učastnikov konanie.Može ti aj najlepši právnik sveta napisat nejaku zmluvu ak druhy ucastnik(čka) nebude to akceptovat a nepodpise nič,tak ti je to figu platne. Vsetko je o dvoch ako si doveruju a co daju na papier ktory su aj ochotny svojim podpisom potvrdit a akceptovat.
Odpovedať
@igor_slama nepotrebujem, aby si tu rozoberal svoje sukromie a pod.. Ja sa ti len snazim ukazat aj opacny pohlad.. Vies, mam velmi dobru kamaratku, co ostala na ulici s malym deckom koli tomu, ze jej muz sa tiez tvaril, ze ved nic neprispievala do rozpoctu, lebo bola na materskej.. Akosi niektorym chlapom unika, ze koli comu je zena na tej materskej.. No proste..ja si neviem predstavit, ze by toto po mne chcel moj muz.. Aj my mame situaciu, ze pozemok bol len moj..a tak to aj ostane. Mojho muza ani nenapadlo si ho narokovat.. A ista je sice len smrt, ale ja som si na 99% ista, ze mojho muza by ani nenapadlo take nieco vypustit z ust, ze on zaraba viac, ze on bral hypo a pod.. A este nedajboze vykrikovat, ze som na MD nic nezarobila.. Resp. ze nemam narok na polku domu.. lebo som financne na nu neprispela polovicu..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?