Je lepšie mať darovaciu alebo kúpno - predajnú zmluvu?

Profilova fotka
Teta mi chce darovať jeden pozemok, ktorý je vlastne zaradený ako lúky a pasienka, tiež by tak bol aj využívaný. Čo je lepšie, do budúcnosti mať darovaciu alebo rovno kúpno - predajnú zmluvu za symbolické 1€. Bojím sa toho, že napr.po jej smrti, by jej deti túto darovaciu zmluvu mohli napadnúť ( to je len hypoteticky ), je bezpečnejšia KP zmluva? Je tam rozdiel na poplatkoch? Čo je lepšie, prosím poraďte. Zmluvu si napíšem sama, dá overiť podpisy.
Odpovedať
darca moze darovaciu zmluvu stiahnut, ak ho napadne, ze sa k nemu nespravas podla jeho predstav napriklad - radsej kupnopredajna zmluvzmluvu s nejakou cenou.
Odpovedať
po jej smrti uz nic nenapadnu, problem by mohol byt len z tetinej strany za jej zivota
Odpovedať
Profilova fotka
@josefpihrt práveže som čítala, že darovacia zmluva už viac krát bola napadnutá po smrti, preto sa obávam, a chcem to už teraz vyriešiť tak aby sa mi to náhodou nestalo ( náhodou )
Odpovedať
Profilova fotka
Darovacia napadnutelna, KP nie.Ale za 1 euro by som tam tiez nedavala..
Odpovedať
@nefertiti7 ja len, že kúpno-predajná zmluva neexistuje len kúpna zmluva, podľa mňa je kúpna zmluva istejšia ako darovacia
Odpovedať
Z hľadiska právnej istoty je určite lepšia kúpna zmluva. Darovacia zmluva má pre teba výhodu len v tom, že majetok získaný takýmto spôsobom nepatrí do BSM.
Odpovedať
kupna zmluva za par € je tiez napadnutelna. pri darovacej zmluve sa tiez tazko dokazuje porusenie dobrych mravov takze je to jedno :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@patrikasabi a koľko tam dám dať, keď mi to chce dať zadarmo a aj ja to chcem zadarmo ??? To € je rovnako napadnuteľné ako darovacia asi
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetz som slobodná, takže to nevadí.....
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla noo a teraz babo raď čo má robiť ????
Odpovedať
@nefertiti7 Keď ti to chce dať zadarmo, môžeš tam uviesť akúkoľvek sumu, ktorú jej nedáš. V zmluve budeš mať ustanovenie, že kúpna cena bude zaplatená pri podpise kúpnej zmluvy. Podpisy budú úradne overené a podpisom kúpnej zmluvy je táto platná.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?