Firma stále pýta peniaze a nič nerobí. Ako postupovať?

Ahojte, potrebujem poradit. Chceli sme si troska skraslit nasu chodbu v panelakovom byte - stierky, sadrokartonovy podhlad. Nasla som si firmu cez net, ale zdaju sa mi divni. Trva im to uz 4 dni a nie je este ani ten podhlad, iba osuchana stena, namiesto toho od nas stale pytaju peniaze, co este potrebuju kupit a vzdy vystavia novu fakturu. je to normalne? Mozem pozadovat nejaky rozpis materialu a kolko co stalo. Poradte. Neviem na koho sa obratit. Dakujem.
Odpovedať
to je fakt divne ani mne sa to nepozdava, ta firma nemala ziadne referencie? nezistila si si ako pracovali pred vasim bytom? my sme mali strecharov ale viem o ludoch ktorym robili strechy, a peniaze sme zaplatili az po dokonceni vsetkych prac dokupovali aj drevo aj skridle ale vsetko som zaplatila az po skonceni vsetkych prac. lutujem ale asi si spravila chybu neviem co by som robila ale dalsie peniaze by som im nedala, nemali ste ani ziadnu zmluvu o vykonani prac? lutujem neviem ti pomoc len ta uistit ze to bola asi chyba
Odpovedať
nasla som ju na internetovej stranke, kde sa daju zadat aj referencie, takze potom im tam urcite nejaku peknu napisem. Zatial tam ziadnu nemali. Kontaktovali ma, ze to vedia urobit v decembri, a to som chcela. Bolo tazke najst firmu, ktora by urobila taku malu zakazku a bohuzial znamych tu nemam. Zmluvu mam, co vsetko maju urobit, ale nezda sa mi to s tymi peniazmi. Nemam prehlad ako to chodi. Ale pravdupovediac velmi by ma zaujimalo, aky material pouzili a kolko ma stal.
Odpovedať
tak sa ich opytaj nato.nech ti vydokladuju tie peniaze za material a ten material je aspon u vas doma alebo si ho ani nevidela?
Odpovedať
no ten material je u nas, len naozaj neviem, ci vsetko, lebo mame tu tak akurat sadrokarton, stierku, farbu a to je vsetko. proste vzdy sa vyhovoria, ze potrebuju kupit este toto a tamto, tym sa straca cas...som velmi nespokojna. Aj ja som rozmyslala nad tym vydokladovanim, nech mi da nejaky zoznam co a za kolko kupil + ak si davaju nejaku prirazku, len neviem ci sa to robi. napr. teraz sa nam stalo, ze sme si kupili nie najlacnejsie bodove svetla a chceli sme ich zapojit 3+2, predtym to nebol problem a dnes nam povedal, ze sa to neda...bud vsetkych 5 alebo ani jedno a ze vraj potrebuju novy vypinac. My sme si kupili vsade rovnake, ale ten tam nevedia dat, vraj potrebuju nejaky novy srobovaci, uz fakt neviem co si mam mysliet...
Odpovedať
ahoj ushka. obycajne to chodieva pri takychto akciach tak, ze si robotnici zoberu zalohu a idu si samy kupit material ktory potrebuju (teda toto plati v pripade, ze ste sa dohodli na robote aj s materialom). zbytok doplatku za prácu a prípadný materiál ktorý museli dokúpit sa dopláca až po dorobení celého diela. pokiaľ ste sa dohodli že spravia len prácu a vy si budete musiet kupit materiál, tak chápem že im stále niečo chýba (hoci na druhej strane môžu povedať na jeden krát všetko čo potrebujú). V každom prípade by som si na tvojom mieste vypýtal účty za všetok kúpený materiál. Ak si im dala nejakú zálohu tak sa vzájomne vyúčtovať + nejaký doplatok za už vykonanú prácu a nech sa pracú. Na štvrtý deň už mali odchádzať a ty sa si mala kochať novou chodbou.
Odpovedať
tak neviem co je to za firma? ale bezny postu pred zacatim prace je asi : obhliadka, dohoda co zakaznik pozaduje (a ci sa to da) , nasledne sa spracuje cenova ponuka na prace a dodavky ktora by mala obsahovat rozpis materialu ,samozrejme necakane investicie sa najdu vzdy ,ale nemoze to byt velkeho rozsahu, ... v ZoD by mala byt uvedena cena za dielo, rozsah prac....zaruka a podobne. je zaujmave ako tieto "tiez firmy" dokazu od ludi tahat peniaze este pred samotnym zacatim prac, .......... ked to mas tak ako pises je to v podstate akoby fuska, ze material si nakupujete sami a teda mali by vam dat blocky na preplatenie. a k tej elektrike: zrejme su po starom natiahnute len dva draty ako do csvetla tak do vypinaca v tom pripade sa tzv ."lustrak" zapojit neda, museli by sa nanovo natiahnut kable a dokupit vypinac c.5. hlavne ti nezavidim to natahovanie casu, za 4dni pri dvoch majstroch to uz malo byt vymalovane .... teda ak tam nemate nieco specialne .
Odpovedať
Jusil, presne tak, suhlasim. Ushka co sa tyka tych drotov ktore spomina jusil to sa da vyriešiť naťahaním nových dôtov keďže ideš robiť novú stierku aj znižovať podhľad. (podla mňa ideálna situácia na naťahanie nových drôtov).
Odpovedať
Dakaujem za rady. Elektrika-davali tam aj nove droty, ale vraj sa to neda, kvoli trafu k bodovkam....ok uz som sa zmierila, ale preco nepasuje vypinac... Zmluva bola podpisana, ale urobila som velku chybu, na cene sme sa dohodli ustne a uz sa presiahla o 50% a taktiez sme tam neuviedli datum do kedy by to malo byt hotove. Moja chyba. Mne to tiez pripada ako fuska, oni kupuju material a ja im na neho dam prachy, ale oni ho chodia dokupovat kazdy den a stale nieco chyba a ja nemam prehlad co kupili a za kolko. Preto som chcela vediet ci mozem vidiet blocky...ci mam na to narok. Hlavne uz to chcem mat hotove, 4 dni a este dalsie 2 to min. bude a nedat im uz ani euro. V buducnosti sa urcite najprv poradim tu.
Odpovedať
hm,no ak to chodia nakupovat denne a zakazdym na to pytaju eura tak by ti mali dat zakazdym blocik. ine je keby nakupovali na zbernu fakturu,lenze to by zaplatili naraz napr. na konci mesiaca a nevypytovali by peniaze kazdy den. uz len zalezi nakolko su charakterny(ale asi to nebude nic moc :-| )
Odpovedať
a prečo trafo k bodovkám? Trafo sa dáva len do vlkých miestností, ako kúpelka, alebo prípadne na terasu, chodby fičia predsa na 230V a vypínač neviem načo iný, my máme bodovky aj s trafom aj bez a vypínače máme tie isté. Doklady za nákup materiálu si vyžiadaj, máš na to právo a neboj sa opýtať, keď by chceli ďalšie peniaze, opýtaj sa na čo ich potrebujú konkrétne, aby si nezaplatila stierku, sádroše....a pod. aj naďaľšiu zákazku
Odpovedať
Dakujem za radu. Dnes uz doslo k ostrej vymene nazorov, nakolko nam presiel dalsi den a elektrika stale nefunguje. Ja naozaj neviem, ako je to s vypinacmi, ale tiez som v tom nevidela problem. Bohuzial ja ani priatel sa tomu vobec nerozumiene, a tak neviem posudit, co je spravne a co nie. od znamej viem, ze im robili podhlad za jeden den, ale bohuzial v KE.
Odpovedať
Ponukovú cenu a rozsah prác si si mala vypýtať vopred od viacerych a podľa toho posúdiť koho vyberieš.Cena sadrokart ónu dodávka + montáž - finál aj so stierkou bez maľby od 26,50 do 34,- euro /obyčajne sadrokartónové dosky 12,5 mm ,profily, tmely, atď. a vyrezanie otvorov/ + cena elektroinštalácie cca 350,- Sk/ hod.
Odpovedať
Článok sa načítava...
26,50 - 34 euro/m2 som zabudla uviesť.
Odpovedať
Dnes to mame mat hotove, no chalani sa este stale trapia s elektrikou a este musia vybrusit stierku a vymalovat. Vcera mi povedali, ze komplet praca za sadrokarton s 5 otvormi + novy vypinac, stierkovanie a vymalovanie chodby 2,2mx3,5mx2,58m (šxdxv) a jedna mala priečka z tvárnicových tehál za 500€ a material je vraj 350€, ale nevie mi ho zdokladovat, tak ako mu mam verit, ze tolko stal, lebo ako pocitam, tak pocitam, nevychadza mi to. jaj ale som si dala...
Odpovedať
Ludkovia, ak mate kontak na nejakeho elektrikara, ktory by nam to vedel dorobit na tej chodbe, (stale to chlapcom vyhadzuje istice) skuste mi poslat kontakt cez ip. Suuurne. Dakujem
Odpovedať
Dnes sa pokusim pridat foto z nasej rekonstrukcie a to co uvidite, tak tomu neuverite.....
Odpovedať
:-) no tak na to som zvedavy........lebo na slovensku sa uz nedca nicomu cudovat :-) apropo toho elektrikara ste zohnali?
Odpovedať
no, fotky pridam, ak bude krajsie pocasie, lebo vtedy nam do chodby svieti slniecko a je to pekne vidiet, inak je tam tma ako v r... a kedze zatial ani elektrika nefunguje, tak by to nemalo ten spravny efekt. Elektrikara sme zohnali, ale moze az bud. tyzden, takze dovtedy sme bez svetla v chodbe. Som velmi zvedava ako to dopadne, ale uz mi je jasne, ze do Vianoc sa s peknou chodbou mozeme rozlucit, nakolko to bude treba po nich stierkovat este raz, myslim...
Odpovedať
drzim palce
Odpovedať
ushka- a druhy krat ruky prec od takych firiem, a pri tak malej zakazke sa nezvyknu davat peniaze popredu....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?