Darovacia zmluva na dom

Profilova fotka
Prosím niekoho o radu ;-) mamine chce ocko darovať dom, v ktorom žijú. Mamina spisuje darovaciu zmluvu a nevie, čo všetko má špecifikovať pri opise nehnuteľnosti. Resp. čo sa tam má všetko udávať, aby to bolo v poriadku...Ďakujem za odpovede :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka36 darovanie medzi manželmi, pokiaľ ide o spoločný majetok patriaci do BSM (bezpodielového spoluvlastníctva manželov) nie je možné. Postup v tomto prípade by bol taký, že podáte návrh na zrušenie BSM počas manželstva, a následne uzatvoria dohodu o vyporiadaní BSM, v ktorej sa dohodnú, že jedinou vlastníčkou domu sa stane mama. To sa robí u notára. http://www.tlaciva-online.sk/tlacivo-...
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka36 hlavne by som to neriesil darovacou ale kupnou zmluvou...
Odpovedať
Profilova fotka
Aké má výhody kúpna oproti darovacej?
Odpovedať
Profilova fotka
@mama112 Dom je iba vlastníctvom ocka...
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 myslim ze v konecnom dosledku je to uz jedno cez aku to pojde
Odpovedať
@adrians to vôbec nie je jedno .Kebyže jej to predá musí to ísť cez účet,ked daruje dar môže pýtať v závažných prípadoch naspäť.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka36 darovacia zmluva sa da napadnut. pytat dar spat... pri KZ nie... @adrians ..praveze v konecnom dosledku to moze byt rozdiel... dokonca myslim ze dar sa moze aj zapocitat v dedicskom konani ako cast dedicstva... pravnik ti to lepsie vysvetli... ak nie mozem to zistit u mojho pravnika... presne toto som riesil aj ja..
Odpovedať
Jeden z manželov môže svoj výlučný majetok previesť na druhého manžela za trvania bezpodielového spoluvlastníctva manželov prakticky len darom. @slavka36 Buď použite vhodný vzor z netu a overte, či spĺňa všetky náležitosti, alebo poverte vypracovaním zmluvy a návrhu na vklad niekoho zbehlého. Dopĺňam, že vyššie uvedený vzor je nedostatočný, na jeho základe by katastrálny odbor konanie prerušil a vyzval na odstránenie neodstatkov. Odhliadnuc od toho, že Katastrálne úrady už hodný čas neexistujú.
Odpovedať
Profilova fotka
@draik Prakticky ako má otec dom vo svojom výlučnom vlastníctve, tak môže mať aj matka svoje finančné prostriedky napríklad z dedičstva, ale to nie je vzhľadom na otázku podstatné.
Odpovedať
@slavka36 prepáč za otázku,otecko je vážne chorý?
Odpovedať
@richard71 áno jasné dar sa započítava do dedičstva,ale iba v prípade ak niečo ešte zostalo,respektíve ak je ešte čo dediť.
Odpovedať
Profilova fotka
@mama112 @draik @richard71 Ďakujem všetkým za rady :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@richard71 kupno-predajna zmluva sa neda napadnut ??...ale noo tak. Vies co je zastierany pravny ukon ? prave pri tomto by doslo k neplatnosti kupnej zmluvy.
Odpovedať
Profilova fotka
@ultra no kludne mi to vysvetli co je zastierany pravny ukon... ale stale to nemeni nic na fakte ze pri darovacej zmluve si moze darca sa zakonom stanovenych podmienok pytat vratenie daru, samozrejme aj KZ sa da napadnut ako akakolvek ina zmluva,ale ak splnuje vsetky zakonnne nalezitosti a bola podpisana s vedomim tak sa to riesi na sude ovela tazsie..
Odpovedať
@richard71 preco by som ti mal nieco vysvetlovat...co som tvoj osobny pravnk - ked radis hovadiny..tak hadam google vies pouzit
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@marta2610 viete mi poslat nejaky link ake su tie zavazne pripady, ked ysi mozem vyziadat darovane spat? Dakujem! :)
Odpovedať
Profilova fotka
Posli mi mail a poslem Ti oskenovanu darovaciu zmluvu co daroval starky dom mojmu otcovi..alebo mozete ist rovno k notarovi a on to urobi tak ako treba :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?