Čo má obsahovať zmluva o budúcej kúpe?

Zdravim.. rozmyslame o kupe novostavby ktora sa este len bude stavat. Financovanie mame dohodnute ze pri zmluve o bud. kupe zaplatim zalohu 10000 euro a potom ked to bude hotove a skolaudovane tak odkupim zvysok (cez HU). Chcel by som ale vediet co vsetko takato predkupna zmluva ma obsahovat. Hlavne do akych detailov ma definovat bud. stavbu. Realitak mi povedal ze pred v takychto pripadoch maju v zmluve informacie ako 30cm porfix, plastove okna, podlahove kurenie, dlazba. Mne sa to ale na takejto urovni nezda. Pride mi to vagne. Predsa len nie je plastove okno ako plastove oknjo a dlazba ako dlazba. Mate s tym niekto nejake skusenosti ako by to malo vyzerat? Samozrejme to este pred podpisanim chem dat prekontrolovat aj pravnikovi. Dalsia otazka je ze ci staci zmluva. Alebo mam ziadat uz aj prevod casti pozemku resp. nejaku inu zabezpeku (v hodnote tej zalohy)?
Odpovedať
nikto nic? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my tiez toto riesime. Tazko takto napisat co by mala obsahovat, lebo je to dost komplikovane. Otazne je, ci tu stavbu financuje banka, alebo sukromny investor? To, ze chcu od vas rezeravcny poplatok 10 000€ a zvysok az po kolaudacii je fajn. Nasa novostavba je financovana sukromnym investorom a chceli od nas zaplatit pri podpise ZOBZ 30%, potom 70%, ked to bude ako rozostavana stavba a zvysnych 30% po kolaudacii (s cim sme samozrejme nesuhlasili...). Stavat sa zacalo v marci. Do zaciatku juna sa mi stavitel nevedel vyjadrit co obsahuje standart (cize aky typ okien, dlazieb a pod. budu pouzite), tak sme sa nakoniec rozhodli to riesit kupit to ako holobyt. Vedeli sme len to, ze sa to bude stavat z tehal... ZOBZ sme dali riesit pravnikovi a prerabala sa skoro cela! Takze je naozaj dobre zainvestovat do pravnika, aby ste ju mali dobre spravenu ;-) Co sa tyka pozemkov a pristupovych ciest, zisti si na katastri ci na nich nie je nejaka tarcha inou firmou a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
pri tych platbach som sa sekla :) malo to byt 30,40 a 30%.
Odpovedať
Tak to ozivim trosku. Mam navrh zmluvy pred sebou. Pointa je ze ako predavajuci tam je fyzicka osoba a nie firma. Malo by sa jednat o dceru investora. Hned na zaciatku mi bolo povedane ze pozemnky su napisane na nu. V com som problem nevidel. Len nevidim dovod preco by som mal podpisat zmluvu s nou aj o dodani domu na kluc. Rozmyslam spravne a mal by som sa dozadovat aby na zmluve figurovala firma? Ci je to uplne jedno ci je tam fyz. osoba alebo firma? Ako to je napr. pri reklamacii, alebo pri vymahani zalohy v pripade nedodrzania zmluvnych podmienok?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?