Zatepľovanie novostavby svojpomocne

Ahoj. Rad by som zateplil svojpomocne, kedze majstri nevedia, co maju pytat, a navyse nemam zaruku, ze to neodflaknu, resp ze tam daju vsetko, co tam ma byt. Takze otazka - aky je postup od prveho kroku, az po posledny. Mam tehlovy bungalov, obvodove mury su z 38 cm Heluz tehly. Dakujem vsetkym.
Odpovedať
@robo1974 Ahoj, aj my sme uvazovali, ze to budeme robit sami, ale ked sme si zratali naklady napr. na prenajom lesenia, k tomu aspon 1 clovek, ktory bude pomahat a samozrejme bude platený, plus este neumerne predlzenie trvania prac jednoznacne nam vyslo, ze sa to neoplati. Ale u teba aspon odpada to lesenie. :-) Nakoniec sme nasli firmu s dobrymi referenciami a chcu za robotu 10 Euro za m2. To sa mi vidi celkom ok.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.akosatorobi.sk/videa/zatep...
Odpovedať
@robo1974 http://pasivnydom.blog.cz/0909/kotven...
Odpovedať
@robo1974 ale kotvenie na RD nie je nutné, stačí celoplošne lepiť
Odpovedať
Dakujem za rychle reakcie. Napada ma este otazka - je pri zateplovani nieco, naco si treba dat extra pozor, alebo nieco naco sa nesmie zabudnut, co by neskor znamenalo fatalnu chybu?
Odpovedať
Usetrene prachy su zaujimave a na druhej strane ma Vam to niekto odflaknut tak si to mozte pokazit aj sam. Ale nie, ked ste trocha zdatny a dnes v dobe Youtube a internetu vsetko sa da rychlo nastudovat. A nie je to nieco specialne ako napr. kurenie ci elektrina v dome, kde treba byt trocha viac rozhladeny. A ako bolo povedane bud by som lepil cca 30 cm sedy polystyren alebo dal dve prekladane vrstvy min. vlny do drevenych konzol a nasledne zabil OSB doskou. Pri zateplovani polystyrenom sa stali take chyby ako napr. vystavenie slnku, resp. taky blaznivy napad, ze zateplim a fasadu spravit az na jar....potom sa polystyren cez zimu znehodnotil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?