Zatepľovacie systémy Rockwoll a vaše skúsenosti

Profilova fotka
Potrebovala by som radu, dostala som sa k ponukovým letákom tejto spoločnosti a celkom ma zaujali. Pôvodný plán na zateľovanie sme mali Nobasil, zaujíma ma teda info ohľadne tohto zateľovacieho systému: Moje otázky sú - koľko by ste mi odporučili dať tepelnú izoláciu tejto kamennej vaty na podlahy? Na zateplenie domu chceme použiť 220mm hrúbku (je to maximálna štandardne vyrábaná hrúbka, ak by sme chceli viac, je to špeciálna zákazka a tým aj drahá...) Myslíte si, že je táto hrúbka priveľa? Totiž v každých stavebninách na mňa pozerajú, akoby som padla z marsu :-(, že načo, že to je zbytočné a pod.... Taktiež na zateplenie strechy - ako je to lepšie robiť - zatepliť len po chodiacej časti a dať potom dosky aby sa občasne mohlo chodiť? Alebo zatepliť pod škridlu? Chcem totiž podkrovie využívať iba ako prípadnú sušiareň v zime, čiže alternatíva zateplenie stropu/teda podlahy povaly mi príde lepšia. Neviem, či sa vyjadrujem správne, nevyznám sa v problematike stavby, čo viem, viem len samoštúdiom a na rady ľudí v stavebninách som si zvykla, že to nie je bohviečo. Firma, čo nám stavia dom, síce vie poradiť, ale vlastne čo chceme, to urobia, takže rada by som rady aj takto, najlepšie od niekoho, kto s tým už má skúsenosti. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
a ešte aby som nezabudla - múry budú hrúbky 38cm a tehla. A taktiež, všimla som si, že Rockwoll sa dá lepiť priamo na stenu - je to ok?
Odpovedať
@andreah25 Skúste hľadať, všetko tu už bolo niekoľkokrát rozobrané - hrúbka izolácie, upevnenie, cena... Zatiaľ to vidím na jednu z najdrahších skladieb, aké som videla... Prečo 38 tehla? Prečo nie 25 alebo 30 cm? Prečo vlna, ktorá je drahá a sú problémy s upevnením, ktoré ju ešte viac predražuje?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Práveže som hľadala, hľadala som ale priamo info o Rockwoll a veru nenašla som info, ktoré by ma akosi uspokojilo, preto by som rada, ak s tým už má niekto priamo skúsenosť. Čo sa týka ceny, je pravda, že chceme ušetriť kde sa dá, ale zase na druhú stranu, dom staviam raz v živote a chcem ho urobiť poriadne :-D . Tehlu 38 máme v projekte a meniť som to nechcela, tá hrúbka mi plne vyhovuje. V projekte sa však počíta so zateplením iba 8cm polystyrén, čo v žiadnom prípade nechceme. Čo sa týka toho upevnenia, ak je možné tú vlnu priamo lepiť na tehlu, tak by to nemal byť problém, či?
Odpovedať
@andreah25 Vlna sa musí vždy kotviť, samotné lepenie nestačí.
Odpovedať
na tehlu lepšia vlna ako polystyrén to súhlasím :) ale prečo dávať na takú hrubú stenu izoláciu (viď blacksr) - keď už izoláciu na plášť tak určite tenší múr, alebo naopak nezatepliť ale investovať peniaze z izolácie do tehly (príkladne vašej hrúbky) ale s lepšími tepelnoizolačnými vlastnosťami - príklad HELUX STI 38 THERMO... Na to podkrovie alebo strechu z vlastnej skúsenosti radšej zatepliť celú strechu aj nášľapnú vrstvu s ňou aby vám teplo neuchodilo do zatiaľ neobývanej časti pod strechu - je to síce viac investícii, ale keby ste sa rozhodli v budúcnosti tam niečo mať - tak to budete mať hotové, alebo dočasne zateplite iba nášľapnú vrstvu ale poriadne, pretože cez strop a strechu uteká najviac tepla :) ostatné na: http://www.nobasil.sk, http://www.isover.sk, http://www.rockwool.sk Ktorá je lepšia vs. horsia je subjektivne hľadisko, Neda sa povedat rozdiel medzi Nobasilom, Rockwoolom a Isoverom, lebo je tam mnoho typov v rolkach aj izolacne platne. Rozdiely su samozrejme v lambde, ale aj isover vyraba izolacie od lamdy 0,35 az po 0,43. nie iba Rockwool :) 3x čítať a 1x kúpiť :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My mame zatepleny dom s rockwool 7 cm a ako hovori blacksr lepit a ukotvit . Spokojnost :)
Odpovedať
@andreah25 Sušiareň na povale. Musí byť prevetrávaná. Izoláciu určite na podlahu povaly, optimum 40 cm. Na pochôdznu vrstvu sa môžu použiť dosky alebo OSB - avšak je nutné, aby vlna bola difúzne otvorená. Čiže dosky netesniť medzi sebou!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?