Zateplenie stropu v starsom dome

Zdravim vsetkych ...budem robit sadrokartonove predsteny a taktiez strop v starsom dome. Zovodu nizkych stropov som zo stropu strhol omietku a rakos(niekde aj 5-6cm) ..nad tym je klasicky tramovy strop dosky-tramy-dosky a v medzere cca15-20cm je fukana celuloza a vrch je nebyvana povala. Je treba dat parozabranu pod sadrokarton ??? Nemam v tom vobec jasno kedze niektory tvrdia ze by tento stary strop mal byt priedusny t.j. ak sa tam vlhkost dostane z izieb tak sa bezproblemov odpari von na povalu iny zase ze tam ta parozabrana byt musi lebo to moze vlhnut hlavne v zime z dovodu kondenzacie Do teraz to bolo uzavrete omietkou s rakosom teraz je to otverene . ....a este na vrchnom zaklope su kusy nejakej folie a na nich je asi 5cm zeminy a na tom su stare pokrovce poroztahovane po celej ploche ...cele sa mi to zda byt zle ..vopred dakujem za kazdu radu
Odpovedať
@palito123 Do SDK podhľadu určite parozábranu. Nielen kvôli pare, ale ňou budete dosahovať vzduchovú tesnosť. Doteraz to mala na starosti omietka.
Odpovedať
Plánujem na podhľady dávať bodovky takže by tu parozabranu trebalo dať priamo na dosky zo spodu ale aj tak ako zabezpečím vzduchotesnost keď budem dávať SDK na priame závesy tak tá fólia bude v týchto spojoch deravá.
Odpovedať
@palito123 obojstranna butylova paska pod kazdy priamy zaves, alebo este lepsie nalepit na dosky v tych miestach kde bude zaves a k tomu prilepit parozabranu. Butylova paska zabezpeci vzduchotesnot a parotesnost v mieste prepichnutia. Na bodove svetla treba aspon 5-8 cm miesta nad sadrokartonom. ja som daval Panlux LM22300007 pretoze mam tiez parozabranu tesne nad CD profilom.
Odpovedať
dakujem za vase reakcie... takze na dosky sa to nalepi pomocou pasky. Pojde to taktiez nalepit na stenu aby sa zabezpecilo utesnenie po obvode?
Odpovedať
@palito123 po obvode sa utesnuje lepidlom napr. http://www.denbraven.sk/sadrokarton/0...
Odpovedať
A tu foliu aj s tými kobercami z hliny preč, nemá to tam čo robiť kvôli paropriepustnosti
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?