Zateplenie stropu v dome zvnútra

ahoj uvazujem o zatepleni stropu v dome z vnutornej strany tvrdenou mineralnou vlnou stavba stropu - omietka cca 3-5 cm dosky cca 3 cm medzi hredami nie je nic cize vzduch vyska 20 cm dosky 3 cm beton zo sutoliny cca 15 - 20 cm dom ma cca 60 rokov s mokrymi murmi problem nemam zaujimali by ma hlavne mozne nevyhody a najvhodnejsia hrubka mineralnej vlny
Odpovedať
Profilova fotka
aky je dovod nezateplovania z vonkajsej strany?
Odpovedať
@janetko Treba dať aj parozábranu!!! a SDK. Nielen tvrdenú vlnu s omietkou. V tomto prípade by to vlhnúť začalo, pretože za vlnou by bol rosný bod a zároveň materiály s väčším difúznym odporom. Voda by skondenzovala, neodparovala sa a stekala by nadol cez vlnu a - kvap na hlavu.
Odpovedať
@mgx nedostatok financnych prostriedkov
Odpovedať
@blacksr a neodparila by sa ta para pomedzi tie dosky a v tom volnom priestore ktory je medzi hredami ??? predpokladam potom ze ten isty efekt by bol asi aj pri pouziti polystyrenu ci ?? ak ano tak potom jedinym vhodnym riesenim by bolo pouzit SDK a parozabranu ako pises alebo zateplit strop z hora z povali ak ano aky postup zvolit pri takejto alternative vopred vdaka za radu
Odpovedať
Profilova fotka
urcite by som zateploval z povaly, aktualne napr 2 vrstvy KNAUF ECOSE 039 po 20cm tak aby si sa dostal na 40cm. Ak mas viac penazi, mozes pouzit Knauf MPN 2x 20cm. Pod to by som dal nejaku paronepriepustnu foliu a pod strechu nejaku poistnu foliu tak, aby sa ti na volne ulozenu mineralnu vlnu nedostala vlhkost. Ak chces mat povalu pochodznu, tak je treba urobit na to nejaky rost, ale cely system musi ostat difuzne otvoreny, takze OSB dosky asi nie, alebo ak ano, tak s nejakou vzduchovou medzivrstvou a prevetravanim. Postupov ako na to tu najdes milion.
Odpovedať
ja by so ti tiež odporučil radšej zatepliť to zvrchu. Predsa len taký cenový rozdiel to robiť nebude. Navyše predídeš tak tomu, že zvrchu sa ti budú ochladzovať obvodové múry a teda cez ne sa ti bude chlad dostávať dnu a teplo von. Máš na to viac možnosti keď pohľadáš jednotlive témy niečo určite nájdeš.
Odpovedať
Profilova fotka
no všetci sa tu krútite ako si len spraviť riadne roboty navyše.. máš tam medzeru medzi trámami o hrúbke 20 cm? klasické drvené stropy z rokov XX, nafúkaj tam celulózu a máš vybavené, zo spodku sprav krásny SDK podhľad s parozábranou + 50 mm minerálnej vlny do konštrukcie a je to, krásne, čisto, rýchlo a hlavne účinne !!! ;-) cenové kalkulácie na www.zateplito.sk
Odpovedať
Profilova fotka
@mmprirodnydomcom znie to sice fajn,no tu su myslim limitujucim faktorom peniaze..a Vase riesenie nebude to najlacnejsie z ucinnych..
Odpovedať
Profilova fotka
@yaninca presne tak, no myslím, že funkčne to je najlepšie, myslieť si že keď niečo niekde položíme a prikryjem, že máme ušetrené..no viem peniaze sú peniaze... len či potom to bude aj funkčné. Do medzier sa dá nafúkať aj lacnejší materiál.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim Vas potreboval by som radu.Mam starsi dom asi 30-40 rokov chcem zateplit strop a uvazujem nad alternativou zo spodnej alebo hornej strany.Strop je z takzvanych miniek alebo nieco take co by ste poradili.Strecha je plechova a povala je pochodza.Zo spodu mam strach ze zacne plesniet.Co Vy na to?? Pomozte a poradte dik
Odpovedať
Prečo nezaizoluješ priestor medzi hradami ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@mgx pripojim sa s podobnou dilemou: Na terajsi doskovy zaklop dam parozabranu nosne krze s izolaciou 20cm(10+10) a 2/3 zaklopim 12mm OSB. Bude to tak ok? Nemam v poslednej vrstve lat nechat 2cm priestoru na pripadne odvetranie pod OSB doskami. Zvysna plocha 1/3 bude volne polozena bez nosnych krizov. Moj terajsi stav: Strop je zlozeny od izby smerom do strechy: sadrokarton (daval sa z dovodu rovnejsieho stropu) omietka rakosie dosky hrady medzi hradami zateplenie asi izomin 10cm zaklop z dosiek s 2cm medzerami ------ podkrovie ---------- sedlova strecha bola renovovana: hranoly dosky ipa kanadsky sindel (15 rocna krytina) stresne laty paropriepustna folia odvetrana do stitu plechova skridlova kritina (nov krytina) Otazka znie: Bude to stacit takto spravit? Jedna firma by mi nedavala nic (bez parozabrany), ze vata je vzdusna,resp. priepustna a dalsia by polozila na spodok parozabranu pre istotu ked ju nemam pod SDK, izolaciu, paropriepustna folia a OSB. Co zvolit, aby mi to neurobilo skodu, resp. bolo prinosom bez dalsich starosti? DAKUJEM PS: doteraz bez parozabrany je vsetko krasne suche pod strechou, aj som pozrel do izolacie po odkriti dosky zo zaklopu.
Odpovedať
Profilova fotka
odvetranie by som asi dal, resp. vyriesit osb dosky tak aby to bolo difuzne otvorene...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@janetko ako si to nakoniec zateplil dakujem
Odpovedať
stropy v celom dome som oizoloval konstrukcia vata 12cm parozabrana sadrokaton mam to uz par rokov ziadny problem.
Odpovedať

Odpovedať
@zateplovaniedomoveu cim si tie stropy oizoloval dakujem
Odpovedať
isover domo 12cm
Odpovedať
Prosím vás budeme znižovať strop o 35 cm,dáme vatu,parozábranu,sadroš,? cm máme dať vatu?dík. :-)
Odpovedať
ano pokial neni priestor nad obyvany.
Odpovedať
@mgx to je celkom pekne riesenie len pocitas aj s tym ze ked dom nieje zvonku poriadne zateplkeny a strop domu sa bude ochladzovat cez podhlad domu?
Odpovedať
Profilova fotka
@josephd - prepac, nejak nerozumiem, trebalo by nakreslit, co myslis pod pojmom podhlad. Ak mas na mysli, ze vonkajsi veniec nie je zatepleny zvonku a zateplis len povalu vo vnutri, tak mas pravdu, tepelny most tam je, ale je uplne rovnaky ako keby tam to zateplenie povaly nebolo. Samozrejme, vsetky tieto mosty treba v ramci moznosti riesit, ale ked mas rozpocet obmedzeny, tak to mozes fazovat a vo faze1 urobit len zateplenie povaly, potom veniec, fasada, podlahy...atd...atd..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Je to stara diskusia ale nechcem vytvarat novu s tou istou dilemou. Tiez mam konstrukciu stropu zvnutra: omietka cca 3-5 cm dosky cca 3 cm vzduch vyska 15-20 cm tramy dosky 3 cm beton cca 10 - 15 cm Je to 40 rocna stavba, ideme to kompletne rekonstruovat a samozrejme zateplit kompletne. Navrhuju mi zateplenie stropu zvnutra: SDK->parozabrana->vata Este treba dodat ze planujeme aj rekuperaciu (potrubia budu tiez za SDK) takze s vlhkostou by problem nemal byt. Predsa rozmyslam ci je toto spravne riesenie pre zateplenie stropu a ci by som nemal zateplovat z vonkajsej strany (povala). Krytina je nova betonova skridla pod nou folia. Bude toto dobre riesenie a nebudem mat tepelne mosty hlavne pri obvodovych muroch? Sice tie su vyssie (50cm este nad tym vrchnym betonom na povale) a budu sa zateplovat samozrejme po celej vyske fasady. Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?