Zateplenie stropu - bungalov s rovnou strechou

Dobry den, mam dilemu ci dat zateplenie aj na strop z vnutra. Nehrozi hromadenie vlhkosti v murive, ak sa rosny bod posunie smerom dovnutra? Povodne som chcel dat 30cm polystyrenu z vonka, ale aby nebola prilis vysoka atika tak musim dat 20 zvonka a rozmyslam 10 z vnutra alebo 25 zvonka a z vnutra nic, ak by hrozilo spominane vlhnutie muriva. Da sa vlhnutie 100% odstranit parozabranou medzi vnutornou izolaciou a stropom? Prikladam aj obrazok.
Odpovedať
@pvmr19 ale veď atiku tiež musíš zatepliť zhora (napr tých 10cm) a tým pádom to bude vrátane ďalších 10cm na streche OK. A dole pod strop nič nemusíš riešiť a môžeš si zväčšiť svetlú výšku miestnosti.
Odpovedať
@slavoslav atiku z vrchu uz zateplit nechcem nakolko su to vlastne dva 25cm porfixy na sebe o dlzke atiky 17m a 1,5 porfixu na dlzke 12m. Cize pol metra porfixu ma tepelny odpor 5,5. Sice druha ma len 38cm to je R 4,1. Zateplene budu z vnutornej strany atiky 5 -10 cm EPS. Vysku miestnosti mam aj so sadrokartonovym stropom 260cm, pod sadracom budu rozvody rekup., elektriny a ak to pojde aj vody. Len neviem ako je to s rosnym bodom, ci to nebude robit problem, ak dam tu vatu pod sadrac.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Ahoj,dal si izoláciu aj do pohľadu? Tiež to riešim aktuálne... D.
Odpovedať
@alukis Nakoniec som do podhladu izolaciu nedaval. Dal som hrubsi EPS zvonka na strechu. Atiku som pozmenil oproti planom. Na atike zhora 5cm XPS, z vnutra 5cm PIR.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?