Zateplenie steny s malým presahom strechy?

Profilova fotka
Pekny vecer, ako prosim riesit zateplenie steny, chcem tam dat 16cm siveho polystyrenu (pod tym uz je 5ka obyc z pred x rokov aby sme boli v norme 6,5 m2 K/W) Vsetky strany su dost ok, az na tuto čelnú ked je presah mozno do tych 15 cm a nemal by som kam dat rynu Nenasiel som nic ako predlzit strechu ale napadlo ma zopar sposobov. 1. Dam zateplenie po rynu, resp rynu vysuniem na max co sa bude dat, a po rynu dam 16ku, a pod rynu dam napriklad 10 alebo kolko tam vojde niecoho este s lepsou lambdou. 2. Pomocou nejakeho klampiarskeho plechu spravim pod skridlami akokeby predlzenie o 15 cm von, posuniem rynu samozrejme pod to a strecha teda nebude ukoncena skridlou ale plechom. Od spodu by to nemalo byt vidiet a z predu nejako tiez nie. 3. Predlzim krovy fosnami + stresnu latu a proste tam pridam 1 radu skridiel. Moje preferencie su najlepsia moznost 2. Potom 1ka a najhorsie 3ka, lebo neviem ci zozeniem rovnaku skridlu, a musel by som to vymienat niekde zo zadu baraku aby to vpredy vyzeralo rovnako. Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Pre riesenie 2 si myslel ci zozenies haky na rynu s takym presahom?? Aby to sneh neohol taku paku potom. Ja by som isiel do 3ky.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr asi to vychadza ako najrozumnejsie riesenie ta 3ka no, ako vravis, dnes tam vyleziem a cele to zmeram, mozno to nebude tak hrozne ako to vyzera odspodu a ta ryna bude mat este par cm volu smerom von. To ale zavolam nejakeho klampiara na to aby som to neposunul a nezatekalo mi 🙂
Odpovedať
A neexistuje nejaky 10cm s dobrou lambdou? Musi byt az 16?
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_snip_nemec vymysleli ste zaatikový žľab, u nás to nie jebežné, v severských krajinách áno. Detaily nájdete na G..
Odpovedať
Profilova fotka
@hroma idem tam do greywall 16 cm s lambdou 0,031 tj. 0,16:0,031 = 5,16 m2 K/W + tá 5ka čo tam je + stena som na tých 6,5. Všade inde v stene bude 6,5, ak sem dám napríklad 5 m2 K/W, tak to nebude bohvie čo. pod 0,031 tam toho veľa nieje a dávať niečo "extremne" čo som pozeral tak dá sa, ale cenovo to je uplne inde, to sa mi reálne oplatí urobiť radšej takéto "amatérske" riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_snip_nemec aj tak bysom si porovnal cenu greywall a bežného PS a pomer účinnosti. Naviac udávate neoverenú lambda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?