Zateplenie oblúkového betónového prekladu

Ako dodatočne zatepliť pomocou 5 cm XPS spodné časti oblúkov na betónovom preklade - viď foto? Stačí priečne narezať xps do hĺbky 4 cm v určitých odstupoch (povedzme 5 cm) a narezanou stranou normálne prilepiť? Aký postup by ste zvolili? XPS majstri zabudli vložiť pri šalovaní a teraz ho tam treba dorobiť. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj v prvom rade pozdravujem majstrov. A prejdem k oblúkom. Vyrez si zo sadrokartonu polomer klemby.najlepsi z 1.5 protipoziarny pribyho o 6 cm nižšie a to sprav aj na druhej strane.spravys si salung alebo kopito. Medzery vypln polistyrenom a ak ti ostanu medzeri tak ich vyplň purpenou ale nizkoexpandnou lebo ak das obycajnu vsetko ti vytlaci pena.prijemnu pracu.
Odpovedať
@feribaci dik za tip na sadrokarton, spekuloval som urobit to podopretie z osb dosky. mna by skor zaujimalo, ci mam xps rozrezat na kusky a po kuskoch to tam lepit, alebo mam xps len narezat a taky tam lepit. Nizkoexpanznou som to aj planoval, dokonca illbruck robi s extra nizkou postexpanziou. Majstrom som uz povedal dovi-dopo.
Odpovedať
Profilova fotka
Tie pásiky su lepsie ale pracnejsie.je to len a len na tebe.ja by som to robyl po pasoch.nenadrezaval by som ale pozdlz by som dával . polystyrén je format 60×125.cize 125× neviem ake mas obvodove múry. Asu 38 tak2×19×125a do väzby ako tehly. Ak mas otázky rad ti pomôžem.
Odpovedať
Stačí použiť 1cm polystyrén a lepiť penou. Taký tenký sa pekne ohne a dáš toľko vrstiev koľko potrebuješ,akurát ho bude treba zašprajcovať kým sa prilepí...
Odpovedať
@dodok rozmyslal som nad verziou lepit viac vrstiev, mam 2 cm xps, ten sa uz ohyba nie tak lahko. nevidel som, ze by niekde predavali 1 cm xps. treba si to specialne na objednavku pytat? keby sa to lepilo penou, tak by sa jeden den dal jeden obluk v pohode urobit, keby sa medzi lepeniami jednotlivych vrstiev spravila prestavka 2 hod. len kde zohnat ten 1 cm xps?
Odpovedať
Úplne bežne ho kupujem v stavebninách. Nemusíš lepiť po 1 vrstve skôr si na zemi zlep 2-3vrstvy ale vždy prekladaj spoje a potom to tam naraz za čerstva prilep a šprajcni... Myslím tak,že nečakaj kým sa na zemi zlepia-zaschnú ale ešte za vlhka,aby sa mohli platne po sebe posunúť ako potrebujú.
Odpovedať
@dodok Rozumiem. Najskor musim zohnat ten 1 cm xps a ak to nebude problem, tak to tymto stylom asi aj skusime. Vyrobime si jeden salung s ktorým to potom podopreme a ten isty pouzijeme na oba obluky, tym padom by mohli byt rovnake - alebo rovnako krive :-)
Odpovedať
@andrejv Heeej-až teraz som si všimol,že stále píšeš XPS a ja obyč.eps tak sa ospravedlňujem teraz som na rozpakoch či sa xps robí aj 10mm. Tam pôjdu okná? Ani eps-ko by tam nemal byť problém,nedrží nejakú záťaž ak slúži na zateplenie...
Odpovedať
@dodok No ved preto som sa cudoval :-(. To su garazove brany. Ide len o zateplenie betonoveho prekladu, garaz ako celok sa zateplovat nebude. Teoreticky by tam mohol ist mozno aj podlahovy EPS 150 ale 200, musim zistit aky zozeniem v 1 cm hrubke. Alebo aj soklovy, perimeter a podobne. Mam sice nakupeny 5 cm XPS, povodne som ho chcel narezavat a tak ako hreben ohnut.
Odpovedať
Profilova fotka
2x2 cm XPS.Stačí to narezať orezávacím nožíkom.
Odpovedať
@antonmesaros Dakujem, Vlastne aj čelo prekladu a cely veniec je z vonkajsej strany izolovany 4 cm xps. Toho 2 cm xps mame naviac, tak to skusime s tym narezanim ,Ale ako pise @dodok, ulozime asi obe vrstvy najskor na seba - samozrejme prelepene penou a narezane - a cele to nalepime na preklad do obluka s podopretim. Dam foto po realizacii :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejv Nedokážem si to predstaviť .Je to komplikované a zbytočne prekombinované.Lepiť to len na penu je takmer nemožné.Lepšie kombinácia lep + pena.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@antonmesaros Ja si neviem predstavit ako skombinovat lepenie penou a lepidlom sucasne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?