Zateplenie medzi krokvami

Ahojte, chystám sa zatepľovať fasádu a strop medzi krokvami. Pomúrnica má rozmery 20 × 20 cm, krokvy 30 × 10 cm a rozostup medzi krokvami je približne 65 cm. Od venca po poistnú paropriepustnú fóliu je výška asi 50 cm, a rozmýšľam, ako vyplniť priestor medzi krokvami tak, aby som na to neskôr mohol nalepiť EPS izoláciu. Stačí medzi krokvy nalepiť 5 cm EPS/XPS, aby som sa dostal na úroveň muriva, a následne na to nalepiť 20 cm EPS? Alebo by bolo lepšie použiť pevnejší podklad, napríklad OSB dosky?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janovec92:

Ahojte, chystám sa zatepľovať fasádu a strop medz…
@janovec92 jednoznacne tam daj izolanttym ze zvnutra na neho pride tiez izolant a zvonku pri fasade tiez, vytvoris pekne subidlu vrstvu izolavie. Tiez som tak robil, mam foto v albume. Dokonca aj v projekte ms zaplnit to izolantom zakreslene.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@janovec92 jednoznacne tam daj izolanttym ze zvnu…
@sousedekovci89 Áno, takéto riešenie som už videl pri sedlovej streche, no tam nebolo EPS také vysoké. Foto je z postupov od Isoveru. Obávam sa však, že na tej ploche približne 50 × 60 cm bez muriva to nebude dostatočne stabilné a druhú vrstvu izolácie nebude možné poriadne kotviť. Mám navyše OSB dosky, preto som uvažoval aj nad touto možnosťou – druhú vrstvu by som potom vedel ukotviť priamo do OSB dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som napelil polysturen na pomurnicu na penu ( horna hrana zrezana pod uhlom strechy) zarovno muriva. A nasledne lepil vonkajsi az po strechu tiez so zrezanim hornej hrany. A daval som platne nastojato.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Ja som napelil polysturen na pomurnicu na penu ( …
@wolodymyr Vďaka za informácie. Aký si mal priestor od venca po fóliu? Ak by sa dosky EPS osadili nastojato, dalo by sa to ako-tak kotviť do venca.
Odpovedať
Profilova fotka

@wolodymyr Vďaka za informácie. Aký si mal pries…
@janovec92 od venva po foliu som mal 40 az 50cm ( pomurnica 20 krokva 18 cm plus uhol) Nalepene na pomurnici penou a drzalo dobre... skusal som odtrhnut po 2och hodinach. Aj ten vonkajsi nastojato som lepil na penu a kotvil len do muriva.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@janovec92 od venva po foliu som mal 40 az 50cm (…
@wolodymyr Mám pultovú strechu, takže mi vychádza na jednej strane cca 50 cm a na druhej 58 cm. Sme na veternom kopci, preto si ani netrúfam lepiť EPS bez kotvenia. Bol u nás aj realizátor zateplenia a povedal, že bežne zatepľujú bez kotvenia, ale v našom prípade to neodporúčal, aj keď ide len o dvojpodlažný dom. Preto sa trochu obávam miesta pod strechou. Fasáda pôjde takmer zarovno so strechou. Preto som rozmýšľal dať OSB dosky, ktoré mám vlastne zadarmo, a neskôr by bola možnosť kotviť EPS do OSB aspoň na dvoch miestach. Popravde, ak to nemôže spôsobiť nejakú nepríjemnosť – že napríklad bude drevo pracovať – tak by som radšej dal niečo pevné medzi krokvy. Ale ak je možnosť, že OSB sa skrúti, drevo bude pracovať a fasáda popraska, tak radšej zostanem len pri EPS.
Odpovedať

@wolodymyr Vďaka za informácie. Aký si mal pries…
@janovec92 robil som to presne ako @wolodymyr
Odpovedať
Profilova fotka

@wolodymyr Mám pultovú strechu, takže mi vychádz…
@janovec92 Ved ten s ktorym budes zarovnavat po okraj muriva zakotvi na tanieriky do pomurnice ale az po vytvrdnuti peny a tie daj nastojato. Final polystyren daj nalezato a na peni nalep aby spoje nevychadzali na seba a penu daj aj na hrany. Sietka na fasadu to este dalsi x previaze a niet toho boha to urvat. Zvnutra k tomu opries vatu a mas perfektne zaizolovany veniec.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?