Zateplenie domu s pivnicou

Ake je najvhodnejsie zateplenie poschodoveho domu (novostavby) so sklonom 15 stupnov so suterenom (oblast bez spodnej vody, Juh slovenska v okolie NR - rovina) Predpokladma niekde na hranici spotreby Medzi PD a NED
Odpovedať
@kelso007 tych 15 stupnov je kde?? teren alebo strecha alebo co?
Odpovedať
@kelso007 Cca 25 cm šedého EPS. Plus ďalšie veci. Nie je to len o stenách.
Odpovedať
15 Stupnov je sklon strechy. Samozrejme ze to neni len o stenach...otazna je tá pivnic (steny pod urovnou terenu)a podla v nej...v hlbke okolo 2 metrov je uz vyrovnana teplota preto mam pocit ze zateplenie zakladovych pasov rovnako ako aj podlahy v pivnici neni tak dolezité ako zateplenie bez nej..
Odpovedať

Odpovedať
takze otazky :-) Je potrebne zateplit zakladovy pas? Je potrebne zateplit (cim) zakladovu platnu pripadne strop pivnice alebo podlahu prizemia ? (Predpokladam liatu deku - ziadna skladacka...)
Odpovedať
@kelso007 pivnicu budes mat vykurovanu? ak ano treba zateplit urcite.. polystyren daj az po spodnu platnu (vratane platne ak sa da).. na podlahu tiez aspon 10cm podlahovy 100S alebo lepsi 150S.. predpokladam ze viez ze pod terenom musis pouzit nenasiakavy polystyren (perimeter, XPS).. hrubku necham na teba, ale 30cm je asi vela (aspon pre mna).. ja davam 10cm od platni a mozno ked vydu eurase pridam este 10cm na 1m pod teren.. zateplenie stropu nad pivnicou mozes ale nemusis spravit.. vsetko zalezi ci bude pivnica vykurovana a ci budes davat podlahovku a pod nu polystyren.. tam ked das 10cm (15cm) tak zospodu nemusis.. tot moj nazor
Odpovedať
myslim si, ze len preklep, ale pre istotu. To v zemi bude XPS alebo Perimeter a nie ESP (to je v autach na ine veci). Moj laicky nazor je, ze ci zateplit aj nizsie zavisi aj od toho, ci budete vykurovat pivnicu. Okolita zem ma sice stabilnu teplotu, ale stabilne malo. Takze nonstop tepelny tok do zeme, ak bude pivnica tepla. Cize potom zateplit. Ak bude pivnica studena, tak uz by som nedaval a zameral sa najma na strop pivnice, kedze nad nim je uz obytna cast.
Odpovedať
pivnica - nevykurovana. Myslel som presne ten (XPS). Je potom teda vhodnejsie zateplit strop pivnice alebo podlahu "prizemia"(v dome neplanujem podlahovku)
Odpovedať
@kelso007 ked zateplis strop, mas asi jedno, ci to bude presne krasne rovne a podobne a nemusis to nicim drahym zaklapat a pouzijes uplne najlacnejsiu izolaciu co najdes. Ked zateplis podlahu, tak to bud skomplikujes hranolmi a vatou, alebo unosnejsi a teda drahsi polystyren ale zas nebudes podlahovym kurenim vykurovat tolko betonu a teda rychlejsie odozvy a mensie straty tepla do pivnice. Dobre vravim?
Odpovedať
@buggy pise ze neplanuje podlahovku.. asi najlacnejsie riesenie je zateplit strop od spodu, ale bolo by dobre si prezistit ako sa bude spravat ten monoliticky strop.. neviem aku teplotu bude mat na vrchu na prizemi.. ci ta to nebude chladit a nakoniec aj tak das polystyren na vrch.. kedze nemam s tym skusenost tazko by som ti dobre poradil... ja budem davat podlahovku takze polystyren davam pod rurky aby nevyhrievali celu deku.. daj si nacenit aj perimeter... ten je lacnejsi ako XPS a tiez nenasiakavy.. pripadne ROOFFORM od polyformu.. tiez je nenasiakavy a ten je este lacnejsi...
Odpovedať
@skorpy som nepozorny, priznavam, ze som neroloval az hore, aby som overil tu podlahovku, ked som to pisal. Ale v principe to plati aj pri hociakom inom kureni, len s mensim dosledkom. Energiu proste podlaha zoberie a posle aj dolu, ak na zemi nebude mat izolaciu. Menej ako pri podlahovke, ale predsa.
Odpovedať
Dakujem za rady.Pozrimem sa na ten ROOFFORM.Ake moznosti su na oddelenie zakladnej dosky (ci uz v pivnici alebo na prizemi) od obvodovych murov ? Alebo je takéto riesenie zbytocne ? (pripadne oddelenie priecok od obvodovych murov...)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kelso007 novomur http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m... tymto mio23 oddelil strechu od muriva.. a myslim ze aj zakladove pasy od deky.. kukni jeho abum..
Odpovedať
Dakujem, Jeho dom bez komina som "presiel" uz mnoho krat :-)..Po zoznameni s jeho projektom a postupom som najskorej zvazil vykurovanie a potom aj projekt a rozhodol sa (nateraz) pre iný ako povodne.Napadlo ma vsak ci je aj ina moznost ako si vybral on... aj ked asi on sa tomu venoval podstatne viac a isto uz vybral tu najlepsiu moznost. Ma taketo riesenie vacsi vyznam pouzit v pivnici alebo na prizemí ?
Odpovedať
Moja predstava je teda nasledovna: 1. Zaliatie zakladnych pasov ( pod nimi zhutneny strk pravdepodobne okolo 20 cm) 2. Jeden rad DTciek (hrubka 50 vyska 20) na zakladne pasy z vonkajsej strany oblozeny s XPS (XPS tak bude 60 cm nad urovnou zakladnych pasov).DT zalejem betonom. 3. Do výsky DTciek vyrovnam strkom kt zhutnim(bude tam teda cca 20 cm strku) 4. Na takto pripravenu rovnu plochu ulozim podlahovy polystyren (20cm) 5. Rozlozim karirohoz odsadenu od polysyrenu a zalejm betonovu platnu.(Takto vzniknuta platna bude potom kompletne zateplena zo spodnej aj z bocnej strany) Je takato konstrukcia mozna/rozumna? Trochu mam strach z toho co to zateplenie bude robit s tou základovou doskou kedze pojde o poschodovy dom (nieco na sposob Optimal 1039 zrkadlovy obraz )
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?