Zateplenie domu 20cm

Prosim vas o radu. RD budem stavat z tehly 30cm a zateplenie mam navrhnute projektantom na 20cm polystyren. Chcem sa spytat ci to nie je vela pripadne ci by som nemal pouzit radsej hrubsiu tehlu a tensi polystyren. Ide mi o svetlo cez okna, bojim sa, ze ich "utopim" . Viete mi prosim vas poradit, projekt je uz viac menej hotovy, da sa s tym este nieco robit pripadne mal by som to zmenit? Dakujem vam za rady
Odpovedať
Zvačšením tehly a ubratím polystyrénu znížiš odpor steny, 20 cm je taká hranica, kde ešte okná nevyzerajú utopene. Prípadne môžeš zvačšiť mierne okná. Aké máš rozmery okien?
Odpovedať
Pripadne predsadena montaz okien. Ja mam 20 cm eps a okna zarovno muru a je to v pohode
Odpovedať
@peterh1 ja mam sice okna predsadene v izolacii, ale mam ich "utopene" 20cm a podla mna je to v pohode.
Odpovedať
Aj my mame 20 a paci sa mi to. Okrem toho mame aj externe zaluzie, takze tam je taka hrubka vitana.
Odpovedať
@peterh1 30 stena a 20 izolácia? To máš špalety 20 zvonku, 20 zvnútra a na 10 cm pekne v strede (na tehle) osdené okno... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zrovna sme jeden taký dom dokončili v Trenčíne . Je to úplne v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterh1 Mám 30 cm tehlu + 20 cm polystyrén. Okná sú osadené na vonkajšej hrane tehly. Úplná pohoda. Dokonca by som si dovolil tvrdiť, že je to priam ideálna konštelácia. V oknách 1/2 roka muškáty... ;-)
Odpovedať
@peterh1 tak ako pisu kolegovci,je to celkom dobra volba,okna na hranu muru a po zatepleni je to 20+10+20,tiez to mam tak,keby som staval este raz asi by som to robil tak isto
Odpovedať
@peterh1 Je to tak opravdu časté. Zde na střeše najdeš dokonce osazení oken na hranu zdiva při použití 250 mm EPS. I to se mi zdá v pohodě. Asi to tak budu mít taky, ale nijak se toho nebojím, okna mám pouze velká francouzská nebo naopak úzká dlouhá a myslím, že právě u těchto to bude "vadit" nejmíň.
Odpovedať
Dakujem vam vsetkym pekne za prispevky a za vas cas a ochotu poradit mi. @ ezbrane : okna budu bud vacsie, francuzske a su tam aj 3 uzke a vysoke . Ak vas este cokolvek napadne budem rad ak sa podelite :)
Odpovedať
@r4d3k74 @peterh1 MLÁDENCI kľud :-D Ja mam 30cm porobeton a 25cm EPS. Okna su na vonkajšej hrane porobetonu. Foto v albume. Je to na parádu :-D Nik kto prišiel na chalupku nevedel. Keď som povedal, že mám 25 cm EPS tak sánka dole :-D.
Odpovedať
@andiablo vždyť píšu že 250 mm EPS s okny na hraně zdi je v poho a budu to tak taky mít.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@r4d3k74 tiez mam spalety 30 cm s vonka a povedal by som ze je to v pohode
Odpovedať
@peterh1 pozri u mna v albume, 25 cm EPS :). Aj 30 cm by bolo este ok bez predsadenej montaze okien.
Odpovedať
20 cm je tak akurat
Odpovedať
No a mne pride uz aj 15cm vela. To mas rozne podla vnimania ludi. Ale tak starocia sa stavali hrady a okna mali ako delove strielne (rozumej pozeras sa ako von z tunela 😂) a hrady stoja. ;)
Odpovedať
Tu je foto 25cm :) jak hradne okno.;) http://www.modrastrecha.sk/blog/mirom...
Odpovedať
@peterh1 Ostenie hl. 20 cm: http://amper.ped.muni.cz/~svobodak/st...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?