Zateplenie bungalovu

dobrý den, chcem sa s Vami poradit ohladom zateplenia bungalovu. Moja predstava je asi taka, ze cely obvodovy mur by sa z vnutra zateplil eps 10 cm, na podlahy takych 25 cm eps, strop 40 cm vaty to zadebnene osb a na to 10 cm eps, obvodovy mur by bol nejaky ytong 24 cm. ten eps co by bol na obvodovom mure by som obmuroval sadrovymi doskami, a priecky by sa nasledne postavili aby neboli spojene s obvodovym murom. Podla mna pri takomto rieseni by nevznikali tepelne mosty, a chcem sa opytat akoby sa v tomto pripade osadzali okna? Dom by som neskor chcel oteplit aj z vonku, len neviem ako by to potom bolo s rosnym bodom a tak... co vy na to???
Odpovedať
Profilova fotka
@sihel Nezmysel.Za prvé by tam vznikali tepelné mosty(v napojeniach priečok okien stropov a podláh.Po druhé z polystyrénu a OSB dosiek sa odparuje svinstvo jed ktorý pri dlhodobo pôsobení pôsobí ako jed karcinogén.Z OSB dosiek mám šopu na drevo .OSB dosiek sa potkani nedotkli radšej sa prehrýzli cez betón..
Odpovedať
@sihel Dobrý den. Co já na to ? Celkem by to šlo, kromě posledni věty: Dom by som neskor chcel oteplit aj z vonku, len neviem ako by to potom bolo s rosnym bodom a tak... Nicméně, složení obvodových stěn je podle mého gusta celkem chabé. Čili já bych bungalov stavěl z betonových skořepinových tvárnic a zateplil cca 25 cm šedým EPS. Odkaz na tvárnice : http://www.be-tong.cz/. Povrchová úprava nalepené SDK desky ( pomocí sádrového tmelu ). Do podlahy bych to povýšil na 30 cm a strop buď 40 cm nějakého minerálu s lambdou tak 0,032, nebo 50 cm něco obyčejnějšího s lambdou 0,039. Okna se usazují na konzoly ( předsazená montáž ) stejně, jako u venkovního zateplení, akorát naopak. Zateplení z venku je nesmysl a je to dvojitá práce. Ty tvárnice finálně natáhnete lepidlem s perlinkou a natáhnete nějakou silikonovou finálkou. Mechanicky velmi odolný povrch, navíc difuzně otevřený, jedna radost. Pokud chcete znát podrobnosti, tak na TZB toho o vnitřním zateplení byly napsány romány. PS Z polystyrénu se odpařuje kulové a je naprosto neškodný. OBS tam nebudete mít, tak je zbytečné se v tom pitvat. Nicméně splňuje všechny požadované normy, včetně hygienických. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@sihel Dobrý deň, možné to je, ale zbytočne si to komplikujete. Výsledná cena takej steny, kotvenie predmetov, zvonku ďalšie zateplenie by muselo byť z vlny, alebo ak zvonku EPS, tak vnúri pod SDK by musela ísť parozábrana... je toho dosť, čo hovorí proti tomuto riešeniu. Ale ako hovorím, možné to je.
Odpovedať
Zateplovať z vnútra je to najhoršie čo môžete urobiť. Posunie sa vám bod premrzánia smerom do interiéru takže celý múr vám bude v zime premŕzať a vlhnúť . O dva roky budete mať v dome botanicku záhradu plesní. OSB sa tu písalo nespočetne krát, že pôsobí ako parozábrana.............. Takže preč zo stropu a klasické plné debnenie alebo difúzne otvorené dosky, ale inaka by som tam debnenie ani nedávala teda ak to nebude podstrešný priestor využívať ako odkladací priestor. Tých 10 cm EPS je tam zbytočných. Zatepliť to treba určite zvonku a zateplenie treba nadviazať: teda stenové so zateplením stropu. Zatepliť aj základy. Znútra už nezateplovať. Ak nechcete mať v podlahe tepelný most dá sa to prerušiť napr. že prvý rad tehál sa neurobí klasicky ale dá sa penové sklo (pozor cena!) Pri keramických tehlách sa napríklad prvý rad vysypáva perlitom.
Odpovedať
@tinuskaaaa Nebude vlhnúť, ak zachovajú difúznu otvorenosť obvodovej steny smerom von. OSB kvôli pochôdznosti povaly . môže sa použiť, ak sa dosky dajú ponad vlnu a nie k sebe totálne natesno. Inak sa ale prikláňam k riešeniu vonkajšieho zateplenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros zo seckeho sa odparuje jed, s tym by som neargumentoval.. aj z aroganttnych ludi ide jed este horsi ako z cohokolvek ineho :-D ale to som nemyslel teba, ty mas tu dobre nazory :-p Aj z vlny, aj z penetraku, aj z plastov ked sa hreju, aj z kobercov, nabytku, farieb, kredenych okien.. secko je jeden velky mozno jed a preto si na chleba mastim MED :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@sihel Ty chces zrejme robit zateplenie zvnutra ci ako si to myslel... Cize priecky napriklad neprepajat z obvodovym murivom atd.. vsimni si moju stavbu, to mam take nenapadne detailiky, mam to robene aj na izolovanie zvnutra, priecky niesu prepajane.. obvod je samostatny.. pri bungalove mas vyhodu lebo vrch je tiez samostatny.. Ale na to nedavaj ytong, ten moj vibrolisovany beton je na toto stavany.. Ak zateplujes EPS tak ja som zastanca toho ze spravnejsie je zateplovanei zvnutra ako zvonku.. Difuzny odpor ma byt od velkeho po malicky.. Cize EPS brani pare a mur ten kusok co prejde uz vyprdne :-p Ale 10cm epse dobre difuzuje pary, neni to az take sackove ako niektory si myslia :-D
Odpovedať
prečo to tak komplikuješ?.....porfix+25 izolácia z exteriéru....25 podlaha....40 strop ....okno trojsklo....rekuperácia a si veľmi blízko pasívu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mio23 Sú iné normy na materiály do exteriérov a iné do interiérov.(Čo sa týka hygienickej bezpečnosti).To určite každý vie.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros Napriklad o najspominanejsom formaldehyde sa nevedelo ze co secko dokaze a ten je skoro vsade :-p Mozno v ECO OSB doskach, alebo ECO kobercoch, alebo ECO see mineralnej vlne atd.. fakt neni vobec uz :-p alebo to tie sikovne fabricky len premenovali nazov lebo k tomu dokomponovali molekulu prirody a uz je to iny zazrak :-D .. Ktovie ako to dokazu tak rychlo nahradzat karcino latky za nekarcino do par mesiacov..
Odpovedať
@mio23 tie detaily som si vsimol len potom asi nemožeš z vnútra izolovať eps, ci?? pri tom zatepleni z vnutra si myslim ze by sa nemusela tak detailne pracovat so zakladmi. a preco si potom ty zateploval z vonku ked pri betone povazuješ vnutorne zateplenie za lepsie??? a este ake asi by muselo byt minimalne zateplenie z vnútra???lebo to dosť uberá na priestor
Odpovedať
@sihel take iste ako zvonku
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mio23 Neni som chemik ale sú to dlhodobo páchnúce materiály podobne ako čínsky obchod s oblečením páchne ešte pol roka po vysťahovaní(som prerábal) .Nie som fajnovka ale" odtade- potade". ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@sihel vies si predstavit zvnutra 40cm EPS a priecky oddelene 40cm od seba? o kolko sirsie by som potreboval zaklady atd atd..
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros hej cinanom to riadne smrdi :-D taky fet
Odpovedať
@sihel Dobrý den. Jak se tak koukám, moc přívrženců to vnitřní zateplení nemá. Jestli jste už rozhodnutý pro vnitřní zateplení, tak se bavte s lidmi, kteří mu fandí a nedopisujte si s lidmi, kteří propagují zateplení venkovní. Je naprosto jasné, že vnitřně zateplený dům je totálně srovnatelný ve všech parametrech s domem se zateplením venkovním. Je pouze jedna podmínka - on ten barák tak musí být už naprojektován. Nicméně. pokud se bude jednat o stavbu přízemního bungalovu, tak je to jednoduchá, laciná a blbuvzdorná konstrukce, kde za málo peněz získáte velmi hodně muziky. Najděte si na TZB diskuze a zejména dům pana Leštiny, ten je přímo vzorový. Ale takových domů existuje celá řada. s pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva Alebo http://forum.tzb-info.cz/105546-vnitr... @sihel
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?