Zateplenie bungalovu...

Ahojte, hľadám radu... Idem stavať bungalov a rozhodujem sa medzi uvedenými možnosťami: 1. Ytong 300mm + 100mm polystyrén... pôvodny projekt 2. Heluz Family 300mm brúsená + 100mm minerálna vlna Knauf ... druha varianta.. pôjde o NED.. takže sa snažím čo najlepšie vybrať.
Odpovedať
@richardsavko 10cm polystyrenu a NED? skolaudujes vobec nieco take?
Odpovedať
@gashtaan tak to mam na projekte a je to podla novej smernice 1.1.2016... projektant ma ubezpecil ze to je podla normy a nebude problem skolaudovat..
Odpovedať
@richardsavko Ak to projektant pokasle tak nech ti potom kúpi tepelné čerpadlo.
Odpovedať
@richardsavko aj ja som mal v projekte 10cm a každý ma vysmial tak som dal 20cm ;-)
Odpovedať
@blackomt predpokladam, ze s tepelnym cerpadlom projekt uz asi rata, ked to ma byt skolaudovatelne.
Odpovedať
@gashtaan no ja nemam v projekte tepelne cerpadlo..
Odpovedať
Ytong a EPS Mozes sem dat scan prepoctu z projektu, rad by som si pozrel ako mu vysiel NED.
Odpovedať
@richardsavko ja ti poradim variantu porobeton 25 cm + min. 20 cm EPS. To co usetris kupou porobetonu od ineho vyrobcu ako najdrahsi Ytong a na 5 cm murive vlozis do vacsej hrubky EPS. To bude tepluuucko ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@richardsavko aj my mame YTONG + 10 EPS.... a to aj skolaudovane... :D
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ukazes mi znenie vyhlasky ci zakona ktory vyzaduje TC ku kolaudacii ?
Odpovedať
@majkoj jasne ze nie, proste sa mi len nezda, ze 300mm ytong+100mm EPS vobec prejde kvoli primarnej spotrebe bez TC aj ked by islo o kurenie plynom. Netvrdim, ze nie, len som sa pytal :)
Odpovedať
@majkoj primarnej energii som chcel napisat :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gashtaan pri plyne v pohode...
Odpovedať
@richardsavko súčasnej norme podľa deklarovanych parametrov výrobcov postačuje aj jedno aj druhé, aj tak by bolo optimalnejsie zvoliť aspoň 15 cm zateplenie a je jedno čím. Skôr ide o to, či ti projektant rátal na tvoju oblasť pri navrhnutom riešení aj rosný bod. Voľba tehla alebo tvarnica je len a len na tebe, taktiež polyst. alebo min. vlna. Budeš tu mať 50% za jedno a 50% za druhé.
Odpovedať
@majkoj ja mam ako izolaciu 25cm EPS, poschodovy dom trivialneho tvaru a pri plyne mi v certifikate svieti primarna energia 91. Do 108 este rezerva je, no som prekvapeny, ze bungalov s 10cm izolaciou sa tam tiez zmesti a este ako pises dokonca "v pohode".
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan norma povoluje maximalnu potrebu tepla 50kWh/m2/rok, cize dom ktory s plynom nesplna primarnu energiu nesplni ani normu. Ja mam bungalov z tehly a 15cm EPS a mam potrebu tepla 35, nie je vsetko len o tom kolko EPS kto na stenu nacapal...
Odpovedať
Ja mam v teplo energetickom posudku udaj 45kWh m2.a, takze dufam ze to je ok. Ja sa len pytam na nazor, kedze sa nevyznam az tak do tejto problematiky. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?