Zataplenie novostavby 30cm izolacie ?

Ahojte, zateplujeme podkrovie novostavby 200m2 ( valbova strecha, 25°) 30cm izolacie, skladba: - Knauf unifit 18cm (035) - Kauf MPE 6cm (035) - dalsia vrstva Knaufu MPE 6cm (035) medzi profily. Podla vacsiny prispevkov a rad, informacii od vyrobcu Knauf a o zmenenej norme na 2016, by som mal ist na min. 40cm izolacie, Z dovodu nedostatku miesta v podkrovnom priestore (s sikminach) si ale nemozeme dovolit ist na 40cm. Isli sme ale cestou troch vrstiev namiesto dvoch, co je urcita vyhoda z nasho pohladu. Sme si vedomi chyby a mohli sme strechu posadit na jeden rad tehal vyssie, ale to uz teraz nezmenime. V strede strechy to slo zateplit na 42cm, kedze izba je vymedzena rovnym stropom a bol tam priestor ist nad kliestiny. Vascina priestoru je ale zateplena na 30 cm, vieme ze tych 10cm izolacie bude chybat, ale ako velmi ? Urcite sa to prejavi na spotrebe pri vykurovani v zime, ale mame este ratat s inymi problemami ? Vonkajsie mury budu zateplene 15cm Knauf FDK-S. Vdaka za radu.
Odpovedať
30 predsa bude stacit, treba prekryt FKD aj veniec az po stresnu foliu
Odpovedať
Profilova fotka
Doba ide ďalej a je pravda, že dnes sa dáva už 40 cm. Svoj predchádzajúci dom som staval v r. 1997/98 a vtedy sa dávalo 16 a frajeri až 18 cm. Ja ako frajer som dal 18. Strešná krytina bola čierny plech s drsným posypom. Kamarát architekt, ktorý mi s domom pomáhal, mi radil dodržať vzduchové medzery, aby sa izolácia nedotýkala ani krytiny a ani sadrokartónu - aby tam jednoducho bola súvislá 2 cm vzduchová medzera, ktorá je ešte dôležitejšia, ako než to, či bude izolácie 14 alebo 20 cm.... Staval som na kľúč a toto sme si so stavebným dozorom fakt dosledovali. To podkrovie sa fakt v lete neprehrievalo, ani sa mi v zime na streche netopil sneh, takže máš šancu aj Ty s Tvojimi 30 cm, že sa to môže podariť. ALE: okrem fasádnych okien, orientovaných na východ a západ, som mal v podkroví strešné okná. Mojim šťastím bolo, že boli orientované na sever! Lebo ak by boli na juh, alebo západ, bol by prúser, ako Brno. Lebo strešné okno je šošovka, ktorá vie dokonale zamiešať kartami v prípade prehrievania podstrešia. Aj toto maj na pamäti...
Odpovedať
Ak budeš kúriť peletami , alebo plynom ... tak je to badateľ.... ak elektrikou tak to o niečo horšie.... By som sa s tým netrápil ...všetci do teraz dokončovali čo poznám dali 30cm aj to z horším číslom tep. odporu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?