Záleží na značke polystyrénu?

Chceme zetepliť základy po obvode perimetrom, fasadu 20cm EPS a podlahu 20cm XPS. Máme si vybrať značku na ktoru dostaneme najlepšiu cenu alebo radšej staviť na overene značky ( Isover, Baumit) ?
Odpovedať
Ja sa tiež neviem zorientovať,aký typ polystyrénu / XPS, EPS / dať na podlahy , izoláciu rovnej strechy a na vonkajšie zateplenie tehly Heluz Family 38 cm.Sú rôzne názory na EPS resp.XPS. Mám naplánované podlahy cca 12 cm suterén, 3 cm 1.a 2.NP , garáž 5 cm. Zatepliť chcem zvonka 12 cm polystyrénom.Niekto preferuje EPS S a F , niekto výlučne XPS všade. Vopred ďakujem za Vaše informácie a rady
Odpovedať
Profilova fotka
@jmihalikst suterén je čo pivnica? tam Ti je eps do podlahy na nič, ak máš na mysli prízemie tak 12cm je málo ak dávaš podlahové kúrenie aspoň 20cm 150s/150sneo, na poschodie nedávaj eps, len max. kročajový útlm, eps duní pri chôdzi, v garáži chceš na čo dávať eps,
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 ja by som bral najlepšiu cenu, pri eps na zateplenie skontroluj parametre aby to nevážilo menej ako 14-15kg/m3, xps do podlahy veď sa nedoplatíš, radšej 150sneo, pokiaľ nestaviaš pasív
Odpovedať
@jmihalikst staci si pri kazdom produkte precitat na co je urceny a hned budes v obraze...
Odpovedať
Mám ponuku Isover za 1400€ a Synthos za 750....to je až taký rozdiel v kvalite alebo sa plati pri Isover za značku? Radšej by som samozrejme zobrala ten lacnejší, ale nie na ukor kvality...poradite?
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 daj si ho odvážiť a hneď budeš v obraze
Odpovedať
@roman77 píše sa, že ten Synthos má 30-40kg /m3
Odpovedať
Profilova fotka
@sorca24 kľudne ho môžeš kúpiť, ja by som ho kúpil
Odpovedať
Profilova fotka
vyberte si podla ceny je to vsetko ten isty polystyren len potom platite viacej za znacku
Odpovedať
tak tomu zruby never,su tam velke rozdiely.uvedom si ze len ten polystyren je izolacia,lepidlo,sietka,omietka ti teplo neudrzi.ale rozhodnut sa musi kazdy sam.pozri na stitok,daj ho na vahu,do mrazu a uvidis neskutocne veci,co to sposobi ak sa v zime zmrsti len o 1 mm,kam ide tvoje teplo.a inak z toho polsk... polystyrenu je dobry akurat tak ten igelit na zakryvanie chodnikov.a eps nepredavam a zial ani nevyrabam.
Odpovedať
Profilova fotka
Vám je jedno či budete bývať v cigánskej osade plnej odpadkov ,alebo medzi slušnými ľudmi.Určite nakupujete v Tescu najlacnejšie odpadky vyrobené v chemickej továrni a kŕmite s tým svoje deti. Asi taký je rozdiel v kvalite polystyrénu.
Odpovedať
@antonmesaros A poradite mi teda, či Synthos XPS 30 I R je dobrá značka? tento typ mi totiž nacenilo viac firiem..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sorca24 polyform je ok.
Odpovedať
@antonmesaros dakujeeeem :-)
Odpovedať
polyform je naj
Odpovedať
Profilova fotka
polyform nie je naj ale je v TOP5 :-D
Odpovedať
A čo značka Fibran ( Technos) ?
Odpovedať
Profilova fotka
Fibran je OK, dobra kvalita
Odpovedať
ako zistim ktory polistyren je lepsi? idem zateplovat novostavbu a radia mi ze ten cierny je lepsi,a ze miesto bieleho 10cm staci len 7cm cierneho.stavba je na juhu slovenska v zavetri medzi 2 velkymi domami.
Odpovedať
Profilova fotka
@imichal sedy ma mozno lepsie tep.vlastnosti,ale 7cm je zalostne malo.to tam radsej nedaj nic.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?