Záhradný domček (drevostavba)- zateplenie

Profilova fotka
Ahojte, idem stavat zahradny domcek 5x3m . Betonova platna , steny - drevenny rost z profilov 10x5, OSB zvonku ,zvnutra. Izolacia steny 10cm, strecha 10-15 cm (plocha 5 st. "zelena"). Podlahu nechcem zateplovat umyselne, kedze v lete ocakavam ochladzovanie cez podlahu a v zime naopak. Zatepleny bude len "sokel " do hlbky 30cm po uroven terenu. Starosti mi robi detail tep. izolacie zakladovej dosky a napojenie na obvodovu stenu. Cielom je dosiahnut nezamrznu stavbu - samozrejme ratam ze bude treba temperovat... AKo by ste to riesili vy? dik za nazory postrehy... :) P.S. cervena linka je HI..vypadol popisok :)
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 príspevok tepla zo zeme sa prejavuje až nad 6m šírky, ako správne píšete, bude treba temperovať a potom sa to počíta ako každá iná stavba a izolácie je málo.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 vdaka za reakciu. cize bolo by vhodnejsie zaizolovat aj podlahu, ist touto cestou? ten napad s tepelnym ziskom zo zeme mi poradila @blacksr zda sa mi to celkom dobra myslienka
Odpovedať
@richard71 Na takmer nezámrznú stavbu stačí izolovať základ dokola, ale masívnejšie. Okrem toho, v tomto prevedení je tepelný most cez základový trám. Tepelnej izolácie bude treba viac na konštrukcie v styku so vzduchom. Už ste to dávali niekomu počítať, aká tepelná strata a potreba tepla na vykurovanie vyšla pri tomto zložení? Myslím, že zdroj tepla na temperovanie bude potrebný, pretože na dosiahnutie absolútne nezámrznej stavbu by bolo treba izolovať tak prehnane a draho, že lacnejšie vyjde kúpiť el. konvektor a v najväčšom mraze prikúriť.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr dakujem za reakciu.. :) rata som to nikomu nedaval.. ano ten tram sipim aj ja ako tepelny most... teda mam izolavat 15cm a do vacsej hlbky 50-60cm ? Obvodova stena 15cm? strop -20 cm? zacina sa to dobre "nafukovat" :) Asi nezostanbe nic ine len ten "sokel vytiahnut nad uroven terenu comu som sa chcel vyhnut... alebo by som mohol stavbu este "utopit" o vysku toho sokla.. neviem co by bolo lepsie...
Odpovedať
@richard71 A veľa závisí od tesnosti a ako často sa budú otvárať dvere...
Odpovedať
@richard71 ťažko prikývnuť na tie hrúbky izolácií. Neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr jasne rozumiem..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?