Ytong a zateplenie vzhľadom na kúrenie

Uvedomujem si, že moja otázka sa tu x-krát preberala, ale nedá mi to sa spýtať znovu :) dúfam, že mi bude odpustené :) Chceme stavať bungalov z ytongu- moja otázka smeruje k hrúbke zateplenia... + druhá otázka- trochu máme problém s prípojkou plynu (je vzdialená 100m), tak prezerám možnosti kúrenia elektrinou. Na to však je nutné prispôsobiť stavbu, nemýlim sa? Prosím poraďte mi :-S Ďakujem 8-)
Odpovedať
@marlis Dobrý deň. Sú dve možnosti: a) postaviť dom podľa normy (čiže čo sa stien týka, tak dať hrubý ytong bez zateplenia) a kúriť drevom do skonania b) http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... Tiež kúrime elektrinou, bez krbu. ;-)
Odpovedať
@marlis: ba bungalov pouzi ytong tvarnicu hrubu 20 cm na poschodovy 25 cm - su to nejake zosilnene. Na to daj 20 cm sedeho EPS. Nezabudni dat do podlahy tiez aspon 20 cm (treba s tym ratat, aby si mala okna dostatovne vysoko a katirez stropy) a do stropu 50 cm pri lambde aspon 0.038. Okna trojska. Kvoli elektrike sa nemusis nijak prisposobovat, hlavne poriadne zaizolovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?