Veniec v dome - ako zatepliť?

Ahojte! Viete mi poradiť? Pod sádrokartónom mám 10cm veniec. Veniec tým pádom budem mať v dome. Múr mám 30cm - Ytong. Moja otázka: ak zateplím 30cm polystyrénom nemusím sa obávať toho vencu v dome? (tých 10cm). Z hľadiska tepelného mostu alebo inej negatívnej stránky. Dá sa to nejak prerátať? Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
@lukashrancik už pri zateplení cca 10 cm polystyrénom sa odstráni tento tepelný most. Takže pri hrubšej izolácii nemusíš mať vôbec obavy o únik tepla alebo kondenzáciu vo venci. To, že ho máš v miestnosti má aj jednu výhodu. Betón má niekoľkonásobne vyššiu hmotnosť ako pórobetón a teda aj niekoľkonásobne vyššiu akumuláciu tepla v zime a chladu v lete. Preto je aj výhodnejšie tam, kde je betónový strop, neprekrývať ho sadrokartónom so vzduchovou medzerou, lebo sa tým zruší jeho akumulačná schopnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukashrancik tych 30cm EPS je ok. Len nezabudnut zateplit a dosledne veniec aj zvrchu... teda aby bol napojeny s vodorovnu izolaciou strechy...
Odpovedať
ten vrch je dôležitý, dať aj vatu nad pomúrnicu, lebo drevo za pár dní premrzne a potom ochladzuje veniec.
Odpovedať
Veniec z vrchu aj pomúrnica je zateplená 20cm nobasilom. Je to ok?
Odpovedať
@lukashrancik ak bude 30cm izolacie aj z hora tak sa nicoho obavat nemusis. Ak nebudedobre izolovany, budes mat problen ked vypnes kurenie pri nizsich vonkajsich teplotach a steny sa zacnu ochladzovat, veniec sa ochladi ako prvy a ked jeho povrchova teplota klesne pod rosny bod bude vlhnut.
Odpovedať
Ak mas nieco taketo, tak pomurnicu treba zaizolovat z oboch stran a aj z vrchu.
Odpovedať
Ja som to z vrchu a z vnutra riesil takto... Z vonka pojde.8 cm XPS na dorovnanie.fasady a na to.este 20cm EPS az po podbitie. Zvysok (viditelne) bude.15 cm EPS.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Potreboval by som poradiť ohľadom zateplenie venca a betónového prekladu. Na konštrukciu pôjde parozabrana, sadrokartón. Nato by malo ísť 35 cm fúkanej izolácie celoza. Jedná sa o to že na obvodovým vencom bude tá izolácia cca cca 15 cm. Je tam ešte jeden preklad ten vyvýšený a nad nim to vychádza cca 5 cm. Ako to lepšie vyriešiť? Dík
Odpovedať
@verky5 ak sa neda viac, tak aj tych 15cm nad obvodovym vencom je ok. Ten stredovy preklad mozete predsa zateplit aj viac, ved tam asi nebude mat nejako extra intenzivne vyuzivane podkrovie.
Odpovedať
@stowasser A čo by som dal nad stredový preklad? Ešte vatu? Len problém je že je dosť vysoko a má tam byt pochodzna časť a tam sa zmestí len cca 5 -7 CM..
Odpovedať
@verky5 obleb to pir panelom inu sancu ako dobre to zateplit nemas.
Odpovedať
Pir panel? @rkorba
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?