Treba zatepľovať neobytné podkrovie?

ahojte...chcem sa spýtať či je potrebne zateplovať neobytne podkrovie - teda strechu ak zateplím strop...dakujem
Odpovedať
ahoj, nie je potrebné. My máme B567, máme neobytné podkrovie-dali sme 24 cm tepelnú izoláciu na strop-ako bolo v projekte, v obývačke máme vyvýšený strop so strešnými oknami-tam je izolácia samozrejme pod strechou..:)
Odpovedať
@katkafs Súhlas, až na to, že u bungalovu je 24 cm vlny málo (normu splníte, ale...) ;-)
Odpovedať
....dakujem...takže stačí ak zateplim iba strop....aka je ideálna hrubka izolácie pri bungalove??....ak mam v projekte aj zateplenie strechy a nespravim to..nebude problem pri kolaudácii?
Odpovedať
Ak zatepliš strop z vrchu, tak krov nemusíš zateľovať, ale hovorí sa, že je účinnejšie zatepliť podkrovie. Minimálna hrúbka je 160 mm nobasil, ale dáva sa až 200mm aj viac 160+40 mm.
Odpovedať
Máme tiež neobytné podkrovie časť dávame medzi krokvy 20 cm a časť na podlahu 20 cm.Obývačku máme galériu a tam zatepľujeme strop 40 cm.
Odpovedať
@karpatanka Nejde o problémy pri kolaudácii, ide o to, koľko energie a peňazí Vám slabo zatepleným stropom utečie. Jarka
Odpovedať
my sme dali 30 cm izolacie (20 medzi krokvy a 10 krížom cez to)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Otvaram diskusiu. My mame strechu s 15stupn uhlom, zvysili sme miestnosti o 75cm a planujeme zateplit. Podkrovie bude vyuzitelne iba nad chodbou, nejakych 10m2 mozno, a chceme to vyuzit ako ulozny priestor pre lyze, vian.stromcek atd..Tiez by sme radi zateplili 40cm vlnou, ale nevmestime to tam. Ako to riesit? Medzi krokvy co vojde, aj napriec nieco, uchytit to asi nejakou konstrukciou a potom uz len vsade normalne sadrokarton a znizit stropy?
Odpovedať
40 st strecha,podkrovny dom,hrubka izolacie:medzi krokvy 16 cm a pod krokvy 20 cm izolacie,CD profily su upevnene pomocou krokvovych zavesov.Folia Jutafol N140 Special.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?