Styrodur na základy v dvoch vrstvách

na projekte mám zateplenie základov 20cm Styrodurom 3035. Mohol by som namiesto jednej vrstvy použiť 2x 10cm? Dôvodom je úspora na cene - dvadsiatka je niekoľkonásobne drahšia.
Odpovedať
20 na zaklady uz nema ekonomicku opodstatnenost, len tahaju eura z tvojho vrecka
Odpovedať
ako zarobí projektant na hrúbke izolácie? :-)
Odpovedať
3035ka je zbytocna, okrem toho 20cm do zeme?? Mozno tak sokel, ale ten sa da urobit zlepenim klasickej 15ky a 5ky perimetra, co je asi za stvrtinovu cenu.
Odpovedať
a koľko by ste teda dali do zeme?
Odpovedať
Profilova fotka
podľa konkrétneho prípadu, ale aj nič.To, že to robia Nemci, nie je dôvod, väčšinou izolujú pivnice, nie základy.
Odpovedať
@sle my máme projekt na NED a je tam 24cm Styroduru 3035 CS - /Thermodoska/ ukladaný v dvoch vrstvách spýtaj sa radšej svojho projektanta keď je dobrý vie ti to vysvetliť.
Odpovedať
@sle ano, môžeš to spraviť aj v dvoch vrstvách a môžeš použiť aj lacnejší perimeter, ktorý je na to tiež určený.
Odpovedať
@sle Presne ako pise @slavoslav Tiez som to tak robil, koli dostupnosti. Inac styrodur som daval len z juznej strany, lebo som tam ratal z vyrazne vacsim zatazenim - kde je vychod na terasu , vchodove dvere a pod. Na ostatne miesta som pouzil soklovu dosku (perimeter) , koli cene.
Odpovedať
@jan45 mám v projekte tepelnotechnické posúdenie, na základe toho si myslím, že zateplenie základov zmysel má. @floydian @slavoslav @nickirakli dám 2 vrstvy 10cm styroduru, na základ, nad to na sokel už použijem perimeter.
Odpovedať
@sle pod zakladovu dosku davam 2x140mm XPS tak, ze budu prekryte spoje spodnej vrstvy hornou doskou (a naopak) pre dosiahnutie idealneho vysledku.
Odpovedať
Profilova fotka
tu sa pletú pojmy základy,- základová doska- predpokladám, že sle sa pýta na základové pásy, tam rozhodujú iné kritériá. @sle tepelnotechnické posúdenie nerieši izolácie, len ich posudzuje. Kritériá sú nastavené tak, že nevystihujú praktické potreby.
Odpovedať
@sle Pod základ (základovú dosku) musí byť použitý styrodur, ktorý má vysokú únosnosť a nízku nasiakavosť. Na zateplenie základovýc pásov zo strany exterieru (a v niektorých prípadoch aj z interiéru), môžeš použiť perimeter po celej výške aj pod zemou, lebo má nízku nasiakavosť ale nemá až takú únosnosť ako styrodur. Ako správne podotkol @jan45 je rozdiel medzi základovým pásom a doskou. Ja predpokladám, že sa bavíme o základovom páse a o ňom bol môj prvý príspevok.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
tie isté výsledky sa dajú dosiahnuť použitím tvárnic na stratené debnenie, Vzduchová medzera je najlepšia izolácia a cenovo je to neporovnateľné.NNahradí to násyp so 60cm.
Odpovedať
Páni, máte pravdu, pletiem tu dojmy s pojmami :-D . Myslel som zateplenie základových pásov. Hrúbku použijem 20cm, ako je v projekte, ale v 2 vrstvách po 10cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?