Styrodur a ine xps

Ahojte chceli by sme stavat podlazny dom a dve steny z 1np budu prihrnute zeminou. Tieto steny budu zateplene xps-kom. Pozeral som xps-ka a styrodur od isoveru je podstatne drahsi ako ostatne xps od inych vyrobcov a chcel by som sa spytat ci styrodur je niecim iny alebo vynimocny ked ma taku vysoku cenu a ci sa oplati do neho investovat. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@momo41 neoplati, co som postrehol rozdiel tak ma viac zalysovane vrubenie, co moze akurat tak pomoct lepsej prilnavosti lepidiel, inac nic ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@momo41 XPS sa môže líšiť hlavne v parametroch pevnosti- únosnosti... čo má veľký vplyv na cenu ....ale to je zaujímavé napr. pri založení stavby na XPS....(neviem aký si pozeral od Isoveru) Teba parameter únosnosti zaujímať nemusí a stačí ti najlacnejšie XPS aké nájdeš.
Odpovedať
Porovnaval som styrodur 3000cs vsetky ktore som pozeral mali pevnost v tlaku 300 kpa a aj tepelny odpor bol viac menej rovnaky. Ja len ci styrodur nema mensiu nasiakavost alebo dlhsiu zivotnost alebo nieco zmysluplne ked je o tolko drahsi
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež som sa tým zapodieval už keď som kupoval XPS na preklady kde išli len hr. 50mm, aj ešte aj bude ked budem odkopávať základy a zateplovať základovú dosku. Do prekladov som nakoniec nedával ISOVER ale dal som TECHNONICOL CARBON parametre identické, cena nižšia. Pri 15 balíkoch 100mm, ktoré budem potrebovať je rozdiel asi 200-300€. A asi pojdem znova do CARBONU.
Odpovedať
Profilova fotka
@momo41 Isover má XPS 2800,3000,4000,5000....ceny treba overovať v stavebninách lebo tam môže byť cenová politika nadstavené všelijako......podľa množstva...každé stavebniny "kopú" za inú firmu....(najlacnejšie je u Isoveru XPS 2800 C.)
Odpovedať
@eagleowl hej hej ja viem ja to uz mam cele prelustrovane a su vyrazne drahsi.
Odpovedať
Profilova fotka
@momo41 styrodur má nižšiu nasiakavosť a robí sa inou technológiou, preto je drahší, TI vlastnosti sa líšia najmä podľa hmotnosti, . pri izoláciach RD by som volil cenu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?