Staci do podlahy 15cm polystyren?

Myslite si ze staci 15cm polystyren do podlahy novostavba bungalov? Rozmyslala som nad 20cm, ale zevraj stavebny otvor kde su dvere ma byt 205cm teraz mam 224cm cize 20cm mi uz nevojde, lebo este pride vodna podlahovka, tak preto rozmyslam aspon nad 15cm, bude to ok?
Odpovedať
@seliselka aky zmysel ma pytat sa ked uz s tym evidentne nevies nic spravit :) co na to tvoj projektant
Odpovedať
@seliselka ak bude tepelne cerpadlo, alebo plyn, bude to stacit... Vsetko zavisi od toho, kolko si ochotny platit za kurenie...
Odpovedať
@horsey zmysel tato otazka ma, je viac variant...no otazka znela ci staci 15cm? nic okolo toho....
Odpovedať
@lubomird elektrika s fotovoltaikou
Odpovedať
samozrejme ze staci...
Odpovedať
Profilova fotka
Staci, ale lepsie je dat nie vkuse 15cm, ale 7+8 aj my mame tolko a staci to.
Odpovedať
dakujem pekne :)))
Odpovedať
Profilova fotka
stačí aj nestačí :) . zavisi od toho, aký energeticky náročný dom staviaš
Odpovedať
Jasne ze staci,to sa tu len niektori predbehuju kto da viac.
Odpovedať
Ak dáš 15cm XPS tak je to až až.
Odpovedať
15cm je slušné
Odpovedať
Ja mam v podlahe 15cm, ale staci aj 5cm, pokial ti nevadi, ze budes valit 40 stupnovu vodu do podlahovky. Ale nerozumiem tomu, to uz mas postavene ci naprojektovane a teraz dodatocne rozmyslas, ako urobit podlahy podla stavebnych otvorov na dvere? Ked das 15cm, zvysne 4cm akoze dozenies na 10cm hrubom poteri?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan ak ma v projekte systemove dosky a je v tom aj dlazba, tak je to ok. @seliselka lepsie je izolovat dvomi vrstvami a pouzit rovnake hrubky (napr. 7+7, alebo 6+6), budete mat menej odpadu. Nezabudnite robit rozvody vody az na prvej vrstve EPS a nie na neodizolovanej betonovej platni.
Odpovedať
@seliselka poopravte ma ak sa mylim. Nechal som si dverovy otvor uz po poteri 204,5cm, plavajuca podlaha 1cm, cize mam 203.5cm otvor po pokladne plavajucej podlahy. Prisiel panko co zameriava dvere pre masonite a hovoril mi, ze tych 203.5 je take len tak tak, ze som mal nechat otvor len okolo 201cm. Teraz neviem ci je to naozaj tak alebo sa mylil. Zisti si teda ake dvere budes davat a mozno by si mohla dat nie 15 ale trebars 17-18cm eps, idealne v troch vrstvach
Odpovedať
@stowasser rozvody vody mám na hydroizolácii :( - z vrchu a z boku ich zaizolujem, niekde možem aj podsunúť kúsok polystyrénu, no hlavné časti a kolená budú holé.. Vodári neriešili, ani nikto na okolí, mne to nedošlo :/ Ešte šťastie že sú krátke.
Odpovedať
@dbe toto treba riesit uz pocas pripravy vystavby-vybrat si dodavatela dveri a otvory prisposobit podla jeho poziadaviek, nakolko rozni vyrobcovia pozaduju rozne rozmery. Zmensenie sa da urobit aj dodatocne, pri sadrovej omietke to nie je problem, ale pri suchanej sa napojenie robi tazsie. Pri drobnych zmenach otvorov okien a dveri ma porobeton oproti tehle viacero vyhod.
Odpovedať
@stowasser to mas sice pravdu, ale videl si uz manzelku, ktora pocas roka od zaciatku stavby az po realne objednanie dveri nezmeni druh, farbu a vyrobcu aspon 3x? :-) Priznam sa, ze az pri rieseni interieru som zistil, ze polske dvere a ceske su rozdielne vo vyskach
Odpovedať
@dbe majorita dodavatelov dveri na slovensku pozaduje vysku stavebneho otvoru 202-203cm
Odpovedať
@seliselka Ked sa beru normy, co je dnes popularne, tak odporucana hodnota R (platna od 1.1) a aj cielova hodnota R (platna od 2021 - pasivne stavby) podlahy vykurovaneho priestoru na terene je 2.5, co je cca 10cm standardneho polystyrenu. Takze 15cm je uplne v poriadku. Kazdopadne dajte maximum, aby Vam vysla skladba podlahy s ohladom na otvory tak akurat.
Odpovedať
@seliselka ja idem dávať 2x 5cm a na to systémovú dosku ktorá má ešte hrúbku 3cm. takže spolu 13cm izolácie a myslím, že to je dosť. či nie...?
Odpovedať
@stowasser tak sa to zvykne? ze sa da prva cast polysterenu a potom rozvody?
Odpovedať
@seliselka nezvykne, lebo niektore omyly sa zial traduju, hoci sedliacky rozum nepusti. Je predsa rozdiel, ak vodar zaizoluje hadicu centimeter hrubou penou a ta ostane na studenej betonovej platni a ak by bola hadica aspon na par centimetroch polystyrenu..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?