Poprosím Vás, vie mi tu niekto napísať vhodnú skladbu celého systémového zateplenia fasády minerálnou vlnou "Isover Clima 034", typ lepidla, omietky atď.
ďakujem.
@jan45 tam sa nic take nepise, napr. iny vyrobcovia ako Baumit, maju pekne uvedenu skladbu celeho systemu, k tejto vlne som len cital ze je ju vhodne kombinovat s omietkami od Weber-u. Moze tam ist podla Vas silikonova omietka weber nova-s? alebo silikatovu vybrat? a aj lepidlo je dolezite pri vlne a nikdy som nenasiel aky druh lepidla je priamo odporucany...
@tomas89374 v čom je lepidlo dôležité? Povrch dosiek je vláknitý, udrží sa na ňom každé lepidlo, O plošnom uchytení rozhodne mriežka. Skôr sa pýtajte či sa znesie omietka s lepidlom, tam sa treba držať pokynov výrobcu.
@jan45 neviem, dočital som sa ze pri MW treba pouzivat kvalitnejsie lepidla ako na EPS-F a tych samozrejme aj drahsie zrejme. Ved hovorim ze nikde som sa zatial nedocital ktora omietka na to ma ist aby som neporusil systemove riesenie. Ked mi niekto napise konkretny typ lepidla a omietky tak mu budem vdacny, najlepsie aj taky co uz s tym mali skusenost. Viem len ze omietka ma byt vysoko paropriepustna, ale neviem ci je lepsie na to dat silikonovu alebo silikatovu alebo akrylovu nebodaj.
@tomas89374 ani lepidlo, ani omietka nie sú paropriepustné, a druh lepidle je tiež irelevantný, pretože na MV ide oveľa viac lepidla ako na PS, a bude zakryté omietkou.