Roztopený sneh na streche

Dobrý deň, V RD mám v podkroví urobenú galériu. Bývame cca jeden rok, a po snežení som si všimol, že na časti strechy sa roztopí sneh. Prikladám aj jpg - červenou farbou je naznačená roztopená časť, modrou neroztopená. Je to presne od muriva až po špic (na južnej a východnej strane). Dá sa určiť odkiaľ by mohol byť únik tepla? Nad izbami je izolácia 30cm, môže to unikať odtiaľ (malá hrúbka izolácie)? Na týchto dvoch stranách mám aj strešné okná, alebo problém môže byť v nich?. Za odpoveď ďakujem
Odpovedať
@disaster1 vysvetlil by som si to tak, že pomáha k tomu slnko a stúpajúce teplo sústredené v hrebeni z obývacích priestorov.
Odpovedať
Kombinacia nedostatocne hrubej alebo kvalitnej izolacie v kombinacii s najteplejsim miestom v dome = najvacsi rozdiel teplot.
Odpovedať
Len čudné mi je, že hrebeň je roztopený len z dvoch strán. Severná a západná strana je neroztopená. Tak ako som vyznačil vo výkrese aj časť južnej strany je neroztopená.
Odpovedať
@disaster1 spodná časť južnej strany nie je prehrievaná z vnútornej strany pretože je oddelená stenou.
Odpovedať
Tam kde ti svieti slnko na strechu sa ti sneh roztopi aj keby si mal izolaciu pol metra. Mame dom do L a sneh sa roztopil len na jednej strane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?