Rôzna teplota v izbe

Profilova fotka
Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať, ako je mozne ze mame v jednej väčšej izbe rôzne teploty. Príklad - nočný stolík vedľa postele 22.5 a pri okne v rohu izby 18.8 ako ten rozdiel je obrovský. Je to izba na hor. poschodí a kúrenie podlahove zateplenie min. vlna 20tka. Stretli ste sa s takými tepl rozdielmi? Mam 2 teplomery - áno fungujú správne už dlhšie si to sledujem.
Odpovedať
@sisiatko12 Otazne je, co je to "pri okne". My mame krasne rovnomerne vsade teplo (oproti nezateplenym domom), ale ak zmeriam bezdotykovym teplomerom ram hlinikoveho okna, ma 15, sklo mozno 16, takze ak by som dal aj obycajny teplomer tesne k oknu, verim, ze viac ako 18,8 by mi nenameral.
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiatko12 okna su po izolacnej stranke najslabsi clanok plasta budovy. Za dalsie ich mozes mat netesne ci uz cez tesnenia alebo zlym osadenim do ostenia. Takze pri okne asi koli niecomu z vyssie napisaneho asi namerias nizsiu teplotu. Rovnako aj rohy budovy su v slabsie alebo priemerne zateplenych budovach o dost chladnejsie ako stena... Ale aby si vedela aky je ten rozdiel teplot naozaj, je treba merat tym istym teplomerom a v tej istej vyske od podlahy...
Odpovedať
@sisiatko12 pri okne sa dáva väčší výkon napr. hustejšie vodné potrubie alebo väčší výkon folií , drotov, no i tak nameriaš na vonkajších obvodových stenách nižšiu zeplotu, hlavne na severnej a pri okne ked nesvieti slnko je to normálne , lebo i tie najkvalitnejšie okná majú tepelnú stratu i 5x vyššiu ako zateplený múr takže dávať primerane veľké okná ak bude na celej stene francúzske nepomôže na zbývajúcej časti fasády ani metrová izolácia
Odpovedať
@sisiatko12 pozicaj si termo kameru a mozno zistis pricinu. Vsetko ostatne su len dohady.
Odpovedať
@sisiatko12 schválne som premerala teplotu v 1 izbe v dome bezdotykovým teplomerom. Teplota vzduchu 20,7-21,1°C, teplota steny v rohu izby 18,5°C a teplota na ráme okna 17,5°C. Ale nie je to žiadna vedecká štúdia, iba konkrétna teplota v konkrétny moment. Zateplené máme 15cm bielym polystyrénom.
Odpovedať
Profilova fotka
Zaujímavé, my mame nový dom a ráno som sa zobudila, všade izba 22 st v každej izbe a u nás 24!! Neviem ci ma na to vplyv rekuperacia nemáme v nej vyhrev zabudovaný. Akonáhle som otvorila dvere klesla na 22.5 a pri okne 19 a neskôr 18.8. Ale ostatne izby na parapete majú rovnako cca ako vo zvyšku izby len s hentou jednou stranou mame ten rozdiel teplôt. Je pravda je to roh a slnko tam nesvieti skoro nikdy len pri západe ale ako to ovplyvní celkovu priestorovú teplotu? Meriam v rovnakej výške všade.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?