Príspevok na zateplenie rodinného domu

Chcem sa spýtať aké máte skúsenosti s úspešnosťou tohto príspevku? Vraj sa to rýchlo míňa a úspešnosť je cca 10 % zo 100? Je tam riziko že si dáme vypracovať projekt a projektové hodnotenie a žiadosť nám zamietnu, takže prídeme o cca 1000 €.Poprosím o skúsenosti, pozitívne aj negatívne. Ďakujem.
Odpovedať
@taleeesha tak nie každému to schvália žiadostí je xy a nemám tušenie ako to posudzujú...
Odpovedať
@taleeesha ako písal fragmo. Oni to posudzujú myslím podľa situácie v akej je rodina, či to potrebujú alebo nie, čo viem ja väčšinou sa to dáva rodinám, ktorý sú v nejakej sociálnej núdzi.
Odpovedať
Situacia rodiny sa urcite pri tomto prispevku neposudzuje. Posudzuje sa vek stavby.
Odpovedať
Nasa stavba bola kolaudovana pred rokom 2000, cize s týmto by problém nemal byť. čo sa týka sociálnej situácie, tak v tomto bode by sme asi pohoreli, keďže nie sme sociálny prípad ani zďaleka. Skôr som sa obávala všetkych tých papierov a podkladov a projektovej dokumentácie ktorú si musíme dať zhotoviť a ak by sme za to zaplatili a nakoniec nám to neschvália z nejakého dôvodu. Chcela som sa rozkukať či majú ľudia s tým vôbec skúsenosti skôr než sa pustím do všetkých vybavovačiek. Ďakujem za postrehy
Odpovedať
@taleeesha Ak spĺňaš podmienky vo výzve, tak nie je dôvod, aby ti to neschválili. Ideálne ak sa vieš dostať na maximum príspevku. Jediný dôvod môže byť, že sa minú peniaze, ale to je mizivá šanca. Ľudia nemajú veľmi záujem o tento príspevok...asi slabá propagácia. Čiže tých cca 1000 eur za projekt nie je riziko... Ak si z okolia BA, tak ti odporučím dobrých projektantov. V predošlej výzve bol skôr problém nájsť certifikovanú firmu, ktorá zhotovuje zatepľovanie fasád. Lebo certifikáty mali hlavne veľké firmy a tie sa príliš neobťažujú s jedným rodinným domom. Neviem či ostala ešte táto podmienka. Špekulovalo sa tiež, že dokonca aj výdavky za okná budú uznávať len ak ich montovala firma s certifikátom... Ale možno išli cestou zjednodušenia keďže bol slabý záujem a tieto podmienky už vypustili.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?