Pripevnenie izolácie za krb

Profilova fotka
Ahojte, ideme robit izolaciu z tych speci dosiek za krb. Je to v rohu, cize to potrebujem dat na stare dve steny, ktore su oskrabane z farby, len neviem, cim by bolo nalepsie pripevnit ich tam. Lepidlo na tie izoly, alebo staci aj nejakou normal maltou to tam prilepit, aby to proste neopadlo vnutri krbu...?
Odpovedať
Profilova fotka
Dosky na baze silikatu [SUPERIZOL,GRENAIZOL, SILCA] sa do nosnej steny pripevnuju vrutmi + lepidlo na vsetkych stranach. Doporucujem pozriet technicky list vyrobcu. Ak uz teda svojpomocne, tak fotonavod napriklad tuto: http://www.grenaisol.cz/cz/?stranka=m...
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx vrutmi-znamena dat tam klasicky zelezny srob?
Odpovedať
Profilova fotka
zelezny alebo mosadzny. 10cm by malo bohato stacit. V kilovom baleni v zeleziarstve alebo hornbach/baumax s prirazkou.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx dakujem krasne:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@mgx nemala by byt ta zadna stena odvetrana ako je v tomto navode? http://www.stavba-krbu-svojpomocne.sk...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme dosky superizol na stenu lepili. Obstavbu ako celok zoskrutkovavali.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomascolt - fotonavod od vyrobcu grenaizolu tam prevetravanu medzeru nema, detto technicky list http://www.grenaisol.cz/cz/?stranka=m... Medzera ma vyznam pravdepodobne dvoch pripadoch - ak je zadna stena kriva, takze si ju vertikalnymi pasmi "zrovnas" a druhy pripad je ak je pouzity silikatovy material prilis tenky alebo si vyrobca nie je isty parametrami (najcastejsi pripad)alebo zadna stena nie je z poziarne odolneho materialu a medzera ma sluzit na ochladzovanie a odvod tepleho vzduchu (otazka kam a otazka ci kanalom o hrubke 1-2cm bude nejaky vzduch aj realne prudit, specialne ak je to v tvare sirokeho obdlznika, co stupajuce plyny velmi radi nemaju... Otazku by som smeroval na @reward, toto nie je moja parketa :). Ja tam tu medzeru nemam, pretoze na povrchu grenaizolu mam teplotu max 50C, ale netvrdim ze je to tak spravne.
Odpovedať
@mgx vdaka za uzitocne info
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?