Prechod zateplenie z obv. muru na stablony

Zdravim vas. Potreboval by som radu ohladne zateplenia muriva a stablonu. na fotke č. 1 a na nacrte som sa snazil znazornit, ako bude dosadat polystyren prechadzajuci z muriva na presah strechy. vznikne tam vlastne ten žlty trojuholnik a modre kruho znazornuje najtuzsi bod prepojenia zvysleho polystirenu (12cm) so stablonom. Bude to vadit alebo to bude znamenat miesto tepelneho mosta a teda ak ano tak ako to vyriesit? + podotazka - akym materialom oblozit samotny stablon? staci 2 cm eps alebo sa dava styrodur? vaka za odpovede
Odpovedať
@matus2108 a ako napojis izolaciu stropu na eps na stene?
Odpovedať
@cukrik25 zvnutra vyzera izolovany strop takto.
Odpovedať
@matus2108 uz sa ti asi nechce odsrobovat tie osb zvonka pod strechou, ze? Ja som sa rozhodol najprv spravit EPS na stene az nad venec a az potom OSB len po eps. Potom sa pekne stretla stropna vata s eps nad vencom. A k 2. otazke- srobovali sme 3 cm EPS zospodu, lebo som taky mal. Stacil by aj tensi. Styrodur je plytvanie peniazmi podla mna..
Odpovedať
@filip_pe ked si vsimnes tak nad vencom zvnutra je ntlacena vata, myslis ze takto to nestačí?
Odpovedať
Profilova fotka
@matus2108 takto… najprv fasada potom stablon…
Odpovedať
@muska414 cize osb pred zateplením dole, vytiahnuť polystyren a nasledne dosadit osb k polystyrénu ?
Odpovedať
@matus2108 presne tak, preto som sa pytal ako chces teraz prepojit jednotlive izolacie
Odpovedať
@muska414 pekny detail
Odpovedať
Profilova fotka
@matus2108 ano osb urcite dole
Odpovedať
@cukrik25 no myslel som ze polystyren ktory pojde cez veniec a ponad neho bude uz uzatvarat nekryte miesto, kedze na tej fotke z interieru je naukladana vata na venci, a dolieha na vatu, ktora je polozena na vaznikoch
Odpovedať
@matus2108 dolezite je aj to ze pomurnica nie je nikdy na okraji venca a vznika ti medzera medzi polystyrenom ktorym vytiahnes pod strechu a tym co mas za pomurnicou z vnutornej strany. @muska414 ti ten detail velmi pekne ukazal aj s vonkajsim zateplenim a najdes u mna v albume aj moje riesenie- pripravu na fasadne zateplenie a jeho napojenie stresne.
Odpovedať
Profilova fotka
@matus2108 tu vatu co vidis na venci je cast zateplenia stropu… dalsia je este pod nou ( v interieri) krizom na tu prvu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@muska414 no ok ale ako potom s bleskozvodmi ked ich chcem strcit pod polystyrén, budu uz musiet byt ukotvene,.. ako stablon rozoberiem potom?
Odpovedať
Profilova fotka
@matus2108 čiste môj osobný názor je že bleskozvody je najjednoduchšie a esteticky úplne prijateľné zviesť po dažďových zvodoch.....pchať bleskozvod do fasády je novodobý meganezmysel. Tu je foto z modrej strechy - podľa mňa najjednoduchšie a najlepšie z viacero dôvodov.
Odpovedať
@eagleowl ano to je fajn, akurat ze mne ten neusti nad povrch zeme v mieste kde bude zvedeny zlab,, inac je toto dobre riesenie
Odpovedať
@matus2108 Súhlasím s @eagleowl. Dávať bleskozvod do fasády je nezmysel. Je potrebné tiež myslieť na to že zvody bleskozvodu by nemali mať príliš malý rádius a tiež že je potrebné cca 1bm nad finál zemou umiestniť skúšobnú svorku pre ktorú v prípade že to bude vo fasáde musíš urobiť krabičku. Jednoduhšie a technicky lepšie je to podľa mňa v zemi potiahnuť k lapačom strešných splavenín a umiestniť ho na dažďový zvod - dá sa aj zo zadnej strany aby to esteticky neprekážalo.
Odpovedať
@matus2108 mimo otazky - preco Ti nedali (alebo si nedal) parozabranu pod vatu? Mas tam peknu medzeru vytvorenu a ides lepit parozabranu na CDcka, kde ju prevrtas skrutkami a prerezes kablami...
Odpovedať
@treborztv ano ale citaj co som pisal vyssie, bleskozvod mi neusti nad zem v priestore kde budem mat stiahnuty zvod.. odfotim jak pridem domov
Odpovedať
@igor256 to je uz passe, parozabranu mam na cd profiloch a ano viem ze su o tom polemiky, no niekto je za niekto proti, a nieje to vyslovne zle riesenie. Neviem ci sledujes na yt kanaly, petty drac ma rozne stavbarske videa a on to tiez lepil na cdčka, mozno preto ze cez to su, ale minimalne prieniky
Odpovedať
@matus2108 Tvoje riesenie nie je zle/nespravne ale to, ktore som uvadzal je lepsie. Petty Drac poznam a mam k nemu tiez vyhrady od odbornika ma daleko, kazdopadne je to sikovny makac.
Odpovedať
@matus2108 ty necitas. Co ti brani potiahnut bleskozvod po zvode a nasledne pod zemou k miestu pripojenia. Ci to mas 10m? To ze je Petty drac je manualne zrucny a sikovny chlap o tom neni pochyb. Ale tech. postupy je vec druha a priklad by som si bral len s tej manualnej zrucnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@matus2108 ak chces do fasady hromozvod tak s nim vydes zo zateplenia este pod stablonom nie?
Odpovedať
@eagleowl vedel by si mi odfotit aj ako vyzera dolnu cast- napojenie do zeme?
Odpovedať
@muska414 ano mas pravdu, inac som si to vybavil 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@matus2108 bleskozvod je spojený s pásovinou v krabici kde to elektrikár premeral...krabica je zahrnutá pár cm štrku. Fotky som si robil aby som v prípade potreby poznal presnú polohu.
Odpovedať
@eagleowl vdaka, vedel by si mi ale spravit foto z pohladu ako si dal tu prvu fotku akurat ze objektivom zaberies spodnu cast?
Odpovedať
Profilova fotka
@matus2108 mám to odfotené z pred troch rokov, čo je "spodná časť ? 🙂 veď normálne krabicu som nastrčil na pásovinu a do tej strčil bleskozvod a spojil svorkou. .....si nejaký problémový.... nerozumeim čo si to tam hore vlastne pokreslil....o aké "trojuholníky" ti ide....na streche to má vyzerať takto....koľko EPS sa zmestí po strešnú fóliu toľko bude a basta. Zarezané v uhle v akom je trecha.
Odpovedať
@eagleowl no proste chcel som zaber z toho isteho pohladu ako mas ten zvod s upevnenym bleskozvodom len zaber smerom dole na sokel ako to vyzera.. ide mi o to ze som to prejednaval s mojim elektrikarom a vravel mi v takomto pripade nieco o uholnikoch, a ze to potom zle vyzera... Tym trojuholníkom som myslel prazdne miesto medzi pomurnicou, stablonovou doskou a polystyrenom, ( nebudem mat stablon zarovno/ kolmo na obv. stenu ale sikmy ako ide osb) cim by sa nenapojil polystyren priamo na izolaciu steechy a chcel som vediet ci ak by som to spravil takto, nevznikol by mi tepelny most. Pytal som sa aj iných kompetentnych a povedali ze to nieje problem . Ze najprv vytiahnut eps na stenu a potom na stablon a vsetko by malo byt ok .. tak neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl Otazka do pléna. Eps co sa dotyka stresnej folie ide len na dotyk alebo sa tam moze fuknut aj pena ?
Odpovedať
Profilova fotka
@roberto18 mám za to že sa to EPS ani nemá dotýkať fólie ak nie je fólia kontaktná....pena už vôbec nie... 1) aký zmysel by to malo? 2) pena by ti vydula fóliu nahor a vznikol by tam "vačok" kde by sa len mohla držať voda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?