Poradte prosim - balkon pred hydroizolaciou, detail okolo dveri a zaluzii

Zdravim, mame cerstvo zatepleny dom. Balkony stylovo viac ako loggie, takze vsunute do domu a ako na potvoru som si nechal hydroizolaciu na najblizsi vikend a vcera prietrz mracien a s nou aj vela skody (pretieklo to pomedzi ten XPS na fotke a rovno dolu do obyvacky cez deku). Prosim o nazretie na detail balkona okolo dveri. Hydroizolovat poter mi je jasne, ale ako upcham a utesnim tento priestor pod profilom a okolo listy zaluzii nech nemam takyto problem v buducnosti? Taktiez, hydroizolacii je spusta ale ma niekto odporucenie na balkon? Nieco s cim budem mat dozivotne pokoj... Dakujem vopred za reakcie
Odpovedať
@m1lan0 cez takéto spoje treba dať pásky, ako sa dáva aj v kúpeľni do rohov. Hydroizolácia môže byť na báze cementu Schomburg, ktorá sa dá dať aj na vlhký podklad. Alebo Sika T8, s ktorou sa hneď môže lepiť dlažba. Alebo dať fóliu a dlažbu na terče. Je viac možností.
Odpovedať
@marsdm no s tymi paskami to bude tazsie lebo je tam taky zly pristup. Asi by som to mal detailnejsie odfotit. Asi to skusim najprv povyplnat silikonom a potom dat pasku s hydroizolciou.. Dlazba na terce ma pre mna nejaku vyhodu?
Odpovedať
@m1lan0 dlažba na terčoch by spravila rovinu bez schodíka, ak teda na tento povrch už nič nejde. A dá sa dať kedykoľvek preč a nešpáruje sa. Ale to je skôr o estetickej preferencii, čo sa komu viac páči.
Odpovedať
@marsdm chapem. Neviem ci my este nebudeme musiet dorobit mierny spad pri lepeni (1st) takze asi to nebide pre nas riesenie, aj ked sa mi to pozdava
Odpovedať
Profilova fotka
@m1lan0 MAPEI ma komplexnu ponuku a katalog na hydroizolaciu balkonov a loggii, staci otvorit stranku a citat a citat...
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, na prekrytie takýchto rizikových miest, zložených z viacerých materiálov, je najlepšie použiť tesniacu elastickú pásku s lepiacim butylovým pruhom. Týmto pruhom sa páska prilepí o spodok dverí a páska sa zapracuje do dvojzložkovej hydroizolačnej stierky KREISEL AQUA DUO 822. Po zaschnutí sa táto stierka nanesie aj na povrch pásky s presahom min. 100 mm. Páska musí presahovať min. 100 mm cez spoj betón/XPS.
Odpovedať
Dakujem za rady. Po viacerych debatach aj s technickou podporou nemenovanych znaciek sa stretali v nazoroch a preto predstavim… Konecne prevedenie: -Vyrovnanie povrchu pred dverami (xps, polyuretanovy tmel). -Pod dverami a zaluziami prelepenie butylovej samolepiacej pasky, 2 vrstvy 2mm hydroizolacie, Pri balkonoch alebo loggiach nezabudajte na dilataciu ako poteru tak aj dlazby, nie viac ako 2m Samozrejme ak nie ste si isti izolovanim rohov a kutov tak izolacna paska je samozrejmost, pod hydroizolacny poter. No a butylova paska najlepsie prelepit aj prechod beton-balkonovy profil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?