Poraďte dobrú a lacnú izoláciu

Dobrý deň. Môžete mi poradiť dobrú a pomerne lacnú tepelnú izoláciu do strechy?
Odpovedať
Profilova fotka
@ondrejstodola seno, slama, zvyšky polypropylénu z čalúnnickej dielne. Nepíšete, či na strop, do krokiev.
Odpovedať
@jan45 Ďakujem. Medzi krokvy a pod krokvy. Za akých podmienok by tam mohol ísť polystyrén? Seno a slama musia byť nejak chemicky ošetrené? Nechcem huby, hmyz ani myši v izolácii.
Odpovedať
Profilova fotka
@ondrejstodola to bol viac vtip pre nekompletnú otázku, samozrejme, seno má vynikajúce izolačné vlastnosti, ale je vhodné len na jednoduché navŕšenie, proti myšiam sú mačky , suché seno a slama vydržia veľa rokov. Polystyrén ano, ale jeho vkladanie je spojené s vysokou pracnosťou a fugy by bolo treba zapeniť, tým sa zabráni prístupu vzduchu a zvýši sa možnosť hniloby pri zavlhnutí. Doporučil by som medzi krokvy min. vlnu, (kontaktná fólia pod škridlu), na krokvy zospodu polystyrén pre vytvorenie kompaktnej plochy. Keď vytvoríte podmenky pre dilatáciu /PS a krokiev, môže sa PS omietnuť na sieťku.
Odpovedať
@jan45 Minerálna vlna je svinstvo a nepovažujem to za vtip. Iné riešenie by nebolo?
Odpovedať
Profilova fotka
možno lepidlo v nej, pretože vlna je inertný materiál, Švajčiari používajú ovčiu vlnu, ale dostupné apomerne lacné materiály som vyčerpal v prvom príspevku.Dá sa použiť odpad z čalúnnickych dielní, to na vlečkách vyvážajú na smetisko, vankúše s perlitom, pri použití záklopu a podhľadu fúkaná izolácia, striekaná pena.Ale to už nie je lacné.
Odpovedať
@jan45 Koľko stojí fúkaná izolácia a striekaná pena? Perlit je lacný? Nie je to také čosi sypké čo sa cez najmenšiu dieru vysype do miestnosti? Môžem použiť perlit na izoláciu komína? Čo mám spraviť aby sa nevysypal?
Odpovedať
@firhang Do miešačky mám nahádzať slamu a blato alebo ako to zmiešať? Odkiaľ zobrať toľko hliny? Akú hrúbku izolácie treba? Už to niekto súšal?
Odpovedať
@firhang mas malo starosti so stavbou, ked potrebujes vymyslat slamu ako izolaciu? Daj si tam izolaciu aka dnes bezne dava, je ich na vyber dost, ustris si starosti aj Evri.
Odpovedať
@firhang sorry zle som adresoval, malo to patrit ondrejovi. @ondrejstodola
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 uz ani to lepidlo vo vate nebyva problem. Ja mam ecorose od Knaufu, to je vraj uz eko :). Kazdopadne netreba verit reklame, ze sa s tym da robit bez rukavic :P. Ja vatu za svinsto nepovazujem, ked je zatvorena za parozabranou, nie je co riesit a na strechu je to najednoduchsia a najlacnejsia alternativa.
Odpovedať
Dobrý den najlacnejšie riešenie je odpad polystýrenový su to guločky ktoré sa daju zohnať aj zadarmo len ich musíš namechovať a medzi krokvy by to mohlo stačiť ale dalšia otázka je či sa v podkrovie bude aj obivatelné vtedy by som moc nešpekuloval nad najlacnejším lebo časom sa to prejaví či mráz či teplo va podkroví sa nevidrží .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?