Pomer zateplenia nasho RD

Profilova fotka
Dobrý deň, Ak by bolo mozne poprosil by som vas o nazor ohladom skladby zateplenia na nasom RDDoposial sme realizovali zateplsnie podlahy v hrubke 13cm a to 3cm Eps100 potom 5cm Eps100 a vrchnu vrstvu 5cm eps 150 v rozmere 1x2m platne na to reflexna folia a podlahove kurenie.Strop je vaznikovy medzi vazniky 16cm a pod ne 20cm reflexna parozabrana 10 cm vzduchova medzera a sdk. A este cela strecha je 10 cm v sikminach vata isover 0, 039 Obvodove mury su 38cm brusena pezinska kazea medzera ne vypenena sokel bude 10cm perimeter s tym ze po prihrnuti bede cca 40 cm v zemi.Okna sme dali 3 skla na pasky advere a fr. Okna maju profil na prerusenie tepelneho mosta vo vyske 10 cmA mali by sme z jari zateplit cca 15 cm polystyrénomChcem sa spytat ci takato slladba je ok alebo este nie kde pridat teda len strecha alebo fasada co by som v pripade fasady nerad lebo okna su osadene 7cm od vonkajsej hrany a potom roletovy systemEste som zabudol preklady su preteplene tj preklad 5 cm polystyrénu preklad 2 cm preklad 2 cm a rpletovy box.A vence su 5 cm eps 150 a z vnutornej steny je este v medzere mezi sdk a parozabranou po obvode 10cm mineral na sirku 40 cmCelkova vymera obytnej casti je 130m bungalov vyska stropu 245cm Dakujem vopred za pdpovedŠkorec
Odpovedať
Profilova fotka
načo Vám je vedieť hodnotenie niečoho, čo nemôžete alebo nechcete zmeniť? toto ste sa mali pýtať pri projektovaní. Ešte k pojmu prerušenie tepelného mostu, to je ako nádcha, buď smrkáte alebo nie, ale nádchu máte, alebo ju nemáte a nesmrkáte, takže prerušenie mostu je, že máte nádchu, ale momentálne nesmrkáte. Tepelný most sa nedá odstrániť, len sa zníži prechod tepla na prijeteľnú mieru. Potom je konštrukčné riešenie, keď sa vodivý materiál smerom von aj dnu zaizoluje tak, že nie je prečo hovoriť o tepelnom moste.
Odpovedať
Profilova fotka
Cize aby som dal na spravnu mierj odstranili sme tepelnd mosty :-) Otazka je ci pomer zateplenia podlaha strom obvodovy plast jd ok alebo mam uvazovat o pridani izolacie na strope alebo na fasade aj ked na tej fasDe nerD by som pridaval ale nikdy nehovorim nikdy
Odpovedať
@v_skorec Záleží aj čo máte v projekte kúrenia. Napríklad mne dala projektantka do projektu aké maximálne koeficienty prechodu tepla majú byť, aby som dosiahol danú vypočítanú hodnotu tepelných strát domu. Napríklad maximálne: Obvod suterénu: max U=0,35W/m2k Okná: max U=1W/m2k Strešná konštrukcia: max U=0,11W/m2k atď. Čiže maximálne takéto a môžu byť aj nižšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 ale tepelné straty nezávisia od toho, čo napísal projektant do projektu, ani od tepelného certifikátu. Môžete mať o 15% vyššie tepelné straty len preto, že dom stojí na veternej ploche.(Aj viac)
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ja by som si dovolil to upresnit. Pokial sa nerobi certifikat po telefone za 100€ (co by sa vzhladom na moznosti kontroly inspekciou nemal) tak tie tepelne strat v nomy su velmi dobry orientacny bod. Samozrejme ze odychlky budu, lebo v konecnom dosledku ovplyvni vysledok kazda malickost, od toho kde obyvatel vyrastal (npr pod Dumbierom a staci doma 21C, alebo pri BA a je treba 24C) az po skutocnost ci je zavisly na TV, ktora potom bezi doma 12h denne :)
Odpovedať
@jan45 To mi je jasné. Ide o to že sú nejaké hodnoty, podľa ktorých sa pri stavbe a pri voľbe materiálov môže človek orientovať. Nie sú striktne dané a človek sa privýbere aspoň lepšie môže rozhodnúť podľa jeho vlastností a potom hlavne aj podľa financií. Lebo existuje určitý bod kedy sa už investícia do prehnaného zateplenia nikdy nevráti. Počas životnosti konštrukcie..
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 plný súhlas
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?