Pomer hrúbky nobasilu verzus polystyrén pri zatepľovaní

Profilova fotka
Chcela by som sa informovať ohľadne zateplenia. Nakolko zateplenie nobasilom je kusok drahsie, tak by som zvolila polystyren. Ale predsa ak by som chcela nobasil.... Ide mi o porovnanie hrubky tychto materialov, resp. aka hrubka nobasilu je ekvivalentna 10cm polystyrenu?
Odpovedať
Profilova fotka
my by sme mali zateplovať 5cm polyestyrénom, myslíte, že je to dosť? že je tam na to vytvorené miesto, to som moc nepochopila, však miesta tam má byť dosť, nie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
kili v dnesnej dobe min.10-12cm
Odpovedať
to janula203: hrúbky nobasil a eps sú takmer totožné (ich tepelný odpor je skoro rovnaký, rozdiel je v difúznom odpore). to kili: 5 cm ani nedávaj. Treba zistiť aký máte tepelný odpor steny a následne podľa toho zvoliť hrúbku eps (aby si mala rosný bod v eps a nie v múre kvôli plesniam)
Odpovedať
15-12 cm :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
v dnešnej dobe je to s tým polystyrénom ako s mužským prirodzením .........5cm je málo 15cm je akurát 20 veľmi dobré 30cm je moc :-p
Odpovedať
@janula203 podľa toho, ktorý typ vlny sa porovnáva s EPS pozrite si u každého hodnotu lambda - biely EPS má 0,039 vlna na fasádu tiež asi toľko, niektoré menej a šedý EPS má 0,032 čím menej, tým lepšie izoluje alebo porovnajte tepelný odpor - pre hrúbku 10 cm (čím väčší, tým lepšie izoluje)
Odpovedať
@kili prečo práve 5 cm? koľko potom prekúrite? koľko investujete do kúrenia - komín, krb, kotol, regulácia...? radšej zaplatiť za EPS o 1200 € viac za EPS (hrúbku okolo 20 cm) a nemusieť toľko investovať do kúrenia... mať kratšiu vykur. sezónu... bez plesní....teplé steny... prekúriť napr. 300 € plyn... hm?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr myslim ze po 5 rokoch je to pre nu uz neaktualne.
Odpovedať
@psychx jaj, to som si nevšimla u príspevkov vyššie
Odpovedať
@psychx ja si myslim, ze je to opat aktualne.. Ze prave po 5 rokoch zistili, ze 5 je malo a idu zateplovat a robit novu fasadu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Aaahojte...neaktualne, nakolko uz vsetko hotove...napokon, davali sme polystyren, na vychod a zapad 10cm, a juh a sever 20cm...je to v pohode, bez plesni, teplucko, a z roka na rok mame preplatky na kureni...krb este nemame :) Ale, az by som stavala este raz, uz by som davala len 40cm murivo, a ziadne zateplovanie, nieco na sposob stavebnictva nasich predkov.... :)
Odpovedať
@janula203 A to vies, ze keby si nezateplila, tak by si platila 2x tolko na kureni ? Ziadne 40cm murivo neizoluje tak ako napriklad 30cm murivo + 10cm polystyren. Dokonca norma platna od zajtra uz ani nedovoluje stavat bez zateplenia, takze by si mala uplne podpriemerny dom ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@janula203 nasi predkovia byvali v jaskyniach
Odpovedať
@kriloter pravda, bolo tam sice trochu vlhko, ale hrubka stien takej priemernej jaskyne musi fascinovat kazdeho hrubomuroveho onanistu :)
Odpovedať
@gashtaan @kriloter Vyrabaju aj jaskyne v pasivnej triede ? Ak ano, tak poprosim jednu na moju zahradku ....
Odpovedať
@pivec v jaskyniach nie je vhodne eliminovat tepelne mosty, na ktorych by ti mohla kondenzovat vlhkost - prisiel by si tak o stalagmity a stalaktity.
Odpovedať
@gashtaan :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
To mas jedno.Nobasil je nehorlavy,ale zase strasne nasiaka vlhkost...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@blacksr Dobry den vedeli by ste mi poradit typ aj hrubku izolacie do podlahy novostavba ytong300 obvodove steny budeme mat podlahove kurenie kondenz kotol PTE nobasil80 mam v projekte poradte chceme NEDd
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?