Polysyren na polystyren ?

den.Prosim vas o radu.Moze sa lepit ppolystyren na polystyren? na tom prvom je uz aj kleber+sietka.musim tu sietku dat dole alebo ju tam mozem nechat?chcem tam dat preto lebo predch.majitel dal len 5cm a je to malo. dakujem za radu
Odpovedať
@neo3sk Môžeš to kľudne na to nalepiť. Škoda dávať dole sieťku - a zbytočná robota.
Odpovedať
@neo3sk presne tak, môžeš kľudne lepiť priamo na sieťku a lepidlo
Odpovedať
Profilova fotka
@neo3sk v principe ano. ide o to ako to budes lepit resp. kotvit. Aku hrubku?
Odpovedať
@neo3sk napenetroval by som to lepidlo dal by som jednu dosku na penu a spravil odtrhovu skusku. Ak to bude ok tak by som nalepil dodatocnu izolaciu a kotvil zapustenymi hmozdinkami so zatkami.
Odpovedať
Profilova fotka
no neviem, ak mal niekto genialny napad dat 5cm, aky je predpoklad, ze je to nalepene poriadne ?
Odpovedať
Lepil by som to na to a nakotvit to so zapustením
Odpovedať
tak je predchad.majitelnto ani nekotvil.Ja to kotvit chcem a budem davat 5cm polystyren
Odpovedať
Profilova fotka
@neo3sk Neblázni ....5 cm ? Netreba sa teraz predháňať o tom, že dať čo najširší polystyrén,ale s 5 cm si to zabil. Za mňa by som pridal na to 10 cm a kotviť. V súčte je to dokopy 15 cm ,čo vyhovuje pre rôzne skladby stien. Aj tak je ten polystyrén najmenšia čiastka v porovnaní s ostatnými.
Odpovedať
@neo3sk my sme na dome robili tak že sme dali najprv 10 cm a potom na to 20 cm a kotvili sme so zapustením. Lepili sa na penu. A to s tou skúškou nalepenia a potom skúsiť odtrhnúť je dobrý nápad.
Odpovedať
cize 5cm je mali ? dokopy to bude 10cm. je lepsie dat dohromady 15cm? je to stena z palenej tehly 40cm.dakujem
Odpovedať
@neo3sk cena materialu je 1/3 oproti ceny prace, takze radsej nech uz ta praca ma zmysel pridat na izolante.
Odpovedať
Profilova fotka
@neo3sk Tu si najprv niečo prečítaj: https://www.asb.sk/stavebnictvo/zatep... Tu ak si dosadíš skladbu tvojej steny a zateplenia tak zistíš tepelný odpor steny. https://stavba.tzb-info.cz/tabulky-a-... Ked som dosadil správnu tehlu tak: Tepelný odpor konstrukce R = 4.12 m2K/W Součinitel prostupu tepla konstrukce U = 0.23 W.m-2.K-1 Odpor při prostupu tepla konstrukce RT = 4.29 m2.K/W S tými 15 cm polystyrénu je to už vyhovujúce na dnešné normy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@neo3sk ak chceš pridať len 5cm, tak to radšej nerob nič a počkaj až zmúdrieš..... Prepáč tú poznámku, ale pred každým zateplovaním je potrebné urobiť energetický výpočet t.j. posúdiť na únik tepla celý teplovýmenný obal. (steny, strechu - strop, okná, vchodové dvere a podlahy), tam sa dozvieš kde ti uniká najviacej energie a rieš hlavne to miesto. (Obyčajne sú to okná a strecha.) Následne ti spracovateľ alternatívne dosadí do výpočtu rôzne hrúbky zateplenia, z čoho vyplynie optimálna hrúbka pre daný dom. Avšak aj bez toho ti môžem povedať, že pridať menej ako 12cm nebude ako optimum vychádzať.
Odpovedať
@neo3sk 10 je minimum pripadne daj sedy
Odpovedať
Ano tiež som názoru dať aspoň 15cm hrubuku zateplenia, ideal 20cm...tiez ked som nemal vedomosti a skusenosti tak som bol zmanipulovany dychanim stien a podobnymi nezmyslami. Na lepenie polystyren na polystyren su specialne purpeny, mali by byt lepsie a lacnejsie...avsak poistil by som to kotvami... https://www.google.sk/search?sxsrf=AC...
Odpovedať
Dakujem za rady.Ja som hlavne chcel vediet ci nieje nejaky problem lepit polystyren na uz (polystyren+sietka+kleber) nevedel som ci ten kleber+sietku tam mam nechat alebo odstranit.To ze som chcel dat 5cm len OK beriem asi zly odhad.dam to na bud 15/20cm.Ale otazka bola ina. dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?