Podkrovie - striekaná izolácia

Profilova fotka
Ahojte, starší dom, obytné podkrovie na komplet prerábame aj s menenim strechy, bola nám ponúknutá striekaná izolácia podkrovia kde je starý tatranský profil ten sa strhne a bude sádrokartón a niekde aj nový tatranský, teraz je tam sklená vata 15cm ale tým že ideme komplet prerábať chceme aj izoláciu hrubšiu.. striekaná izolácia je podľa vás dobrý vyber ?
Odpovedať
@kokosqa jedno aj druhé je dobrý výber, je to len otázka peňazí, striekaná je väčšinou drahšia. hlavne opatrne s hrúbkou aby vás pri striekanej nepresvedčili o supernízkej lambde lebo vraj to nie je celkom tak 🙂 My sme dávali minerál, nakoľko si to robíme svojpomocne.
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 ja sa len bojím toho že ake to je do budúcna resp ako sa ta striekaná izolácia správa po rokoch… či sa z nej neuvoľnuju nejaké škodliviny keďže to podkrovie bude obývateľné síce skôr to bude len taká oddychové podkrovie cez deň spávať sa tam nebude momentálne, možno raz 🙂
Odpovedať
@kokosqa striekaná izolácia je vzhľadom na to, že máte obmedzenú hrúbku izolácie ktorú môžte použiť asi najlepšia voľba. Ak by bola možnosť ubrať trochu priestoru z podkrovia tak by som šiel do minerálnej. A uvoľňovania by som sa nebál keďže určite budete dávať parozábranu. A s tou hrúbkou niektoré firmy vravia, že pri striekanej stačí polovica, no určite by som tomu neveril. Reálne je, že stačia 2/3 hrúbky minerálnej.
Odpovedať
@kokosqa ako napísal @tomasr1 tak či tak tam pôjde parozábrana, ktorá by mala byť vzduchotesne riešená nejakého uvoľňovania škodlivín do podkrovia by som sa tým pádom neobával.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem vam veľmi pekne za rady 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@kokosqa suhasim , striekana drahsia, ale poznanie lepsia, vy sa nezapotite, polyuretanu by som sa nebal ani bez parozabrany 😉 ak by ste dali ale tvrdu penu, tak vam naozaj staci, polovicna hrubka vlny, netreba ani parozabranu, a stuzi vam to cely krov ; )
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?