Po zateplení sa objavilo zatekanie pri od podlahy

Máme novostavbu, ktorá bola predminulú zimu ako hrubá stavba zaizolovaná proti zemnej vode. V niektorých miestach je izolácia potiahnutá cca 50 cm nad úroveň základovej dosky. Všetko izolované dva krát. Po prvej zime žiadne zatekanie ani počas leta. Čiže vylúčil by som tento dôvod. Niekedy v októbri sme zateplili a hneď sa aj nasťahovali. Na fasáde však nie je omietka ale len lepidlo. Počas zimy sa mi začali pri soklových lištách objavovať vlhké steny. Nie všade a striedavo. Chcel by som sa spýtať či je možné že môže cez zateplenie bez omietky pretekať voda?
Odpovedať
@makusko Foto by sa nenašlo?
Odpovedať
@makusko z coho ste stavali, aka je hrubka zateplenia stien a soklu? Vlhkomer co ukazuje? Zatial treba vetrat co najviac. Podla popisu to vyzera skor na problem s rosnym bodom a nie zatekanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@makusko nie nemoze. To skor tipujem na kondenzaciu z dovodu nejakeho tepelneho mosta.
Odpovedať
@makusko Môže popod spodnú hranu zateplenia ak tam nie je okapový nos, alebo to nie je riadne očistené od lepidla a voda vzlína do hora, alebo zateká.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 hydroizolaciu ma do vysky 50cm , voda tam v podstate nema ako vzlinat a pise, ze sa to objavilo az v zime az ked sa nastahovali.
Odpovedať
@makusko kurili ste v zime a nevetrali.....
Odpovedať
Profilova fotka
@makusko Tiež by som tipoval skôr kondenz... ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@makusko Práve to zbytočné a nevhodné zaizolovanie muriva nad vodorovnou izoláciou ti to spôsobilo.
Odpovedať
Dom je z vpc tehly a 25 cm polystyren. Sokel je izolovany 16 cm styrodurom do hlbky 120 cm. Kondenz to nema kde byt. V zime pri minus 21 som si dom svietil a ziadne defekty neboli. Mam dve casti domu. Jedna je izolovana proti vode cca 50 cm nad deku a druha nie A presne ta co je izolovana mi zateka. Asi na ta voda kam vytiect.
Odpovedať
@laco17 preco nevhodne? Za domom som mal pri zaklade pramem tak sme to cheli poistit a este vyska terenu okolo domu je cca na urovni podlahy
Odpovedať
Posielam foto domu. Dolna cast je ok. Horna mi vlhne( mokne). Posielam foto miesta. Vlhkost je premenliva od 30 do 55 podla pocasia. Mam podlahovku a ak rekuperacia ide stale. Ked su teple dni tak su vsetky okna otvorene
Odpovedať
@makusko balkonove okno nezateka ? vacsina flakov pri okne je od privaloveho dazda cez okno alebo terasu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@makusko mne to skor pride ako zabudnuta hydroizolacia pod murivom...
Odpovedať
podlahovka je vodna?
Odpovedať
Dvere na terasu su suche. Podlahovka je voda ale tlak neklesol od spustenia. Najviac flakov mam pod rohom okien. Nemal som cez zimu zatmelene parapety. Mohlo to natahovat?
Odpovedať
@makusko Na 100 % voda a vlhkosť z betónovej terasy nejakým spôsobom (cez porušenú izoláciu) prechádza do múru.
Odpovedať
@makusko Ale tiež cez tie balkónové dvere v rohu.
Odpovedať
Iná možnosť: netesnosť vodovodného potrubia, voda stečie popod EPS pod poter a po HI steká do najnižšieho bodu v miestnosti. Nedávno som riešila takýto problém a príčinou bolo práve toto, hoci to vyzeralo aj na rosný bod, aj na únik z podlahovky, aj na nekvalitne urobenú HI. Vlhla stena nie kúpeľne, ale priľahlých 2 miestností, čiže z druhej strany. Takže pridávam tip na prekontrolovanie, zavolať vodára. Neviete náhodou, kde bol spád na platni? Skúste popozerať fotky z hrubej stavby, či nemáte na doske napršané - kde stála voda. Ešte jedna vec - poter bol vysušený pred pokládkou podlahovej krytiny? Merali ste zostatkovú vlhkosť? @makusko
Odpovedať
@makusko samozrejme, zatieklo od dazda, stavim sa, ze je to naveterna strana
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?